Veselinović (ZLF): Predloženo da konstitutivna sednica Skupštine Beograda bude 19. februara 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Predstavnik Zeleno levog fronta Dobrica Veselinović objavio je danas da je prva tačka naredne sednice Privremenog organa Beograda predlog da konstitutivna sednica gradske skupštine bude zakazana za 19. februar.

Veselinović, koji je član Privremenog organa i jedan od nosilaca gradske liste“Srbija protiv nasilja“ na decembarskim izborima, napisao je na platformi „Iks“ (X) da je dobio poziv za narednu sednicu Privremnog organa.

„Upravo je stigao poziv za narednu (ponovo telefonsku) sednicu Privremenog organa grada Beograda“, napisao je on.

Dodao je i da je „prva tačka predlog zaključka o zakazivanju konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda za 19. februar 2024“.

Skupština Beograda broji 110 odbornika, za većinu je potrebno njih 56, a Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije zajedno imaju 54 odbornika.

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić, inače funkcioner SNS je rekao juče da neće biti tajnih dogovora prilikom formiranja vlasti u Beogradu.

Dodao je i da će sve što ima u vezi sa tim saopštiti javno, pre konstitutivne sednice Skupštine Beograda, najverovatnije 19. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari