goran vesićfoto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić sastao se danas u Jerusalimu sa ministrom ekonomije i industrije Izraela Nirom Barkatom i tom prilikom pozvao izraelske investitore da nastave da ulažu u Srbiju.

Vesić, koji boravi u poseti Izraelu, poručio je da „ekonomski odnosi Srbije i Izraela imaju stabilan rast, ali da postoji još mnogo prostora za njihovo unaprđenje“, saopšteno je iz ministarstva.

Ministar je izrazio zadovoljstvo zbog rasta trgovinske razmene i istakao da je u 2021. godini ona iznosila 107,7 miliona dolara, što je rast od 26,45 odsto u odnosu na 2020.

On je istakao da je za prvih osam meseci 2022. godine srpski izvoz u Izrael porastao za 45 odsto.

Vesić je naglasio da Srbija pruža brojne podsticaje za dolazak stranih investitora, zbog čega je jedna od zemalja sa najvišim nivoom direktnih stranih investicija po glavi stanovnika u Evropi.

On je dodao da je u prošloj godini Srbija oborila rekord po privlačenju direktnih stranih investicija koje su dostigle nivo od 4,4 milijarde evra.

Ministar je naglasio da postoji potreba za većim brojem građevinskih kompanija od onog kojim Srbija danas raspolaže i pozvao izraelske kompanije da u većem broju učestvuju na javnim konkursima za izgradnju raznih objekata i infrastrukture u Srbiji.

Vesić je istakao da ministar Barkat dolazi iz sektora inovacija i visokih tehnologija, te da je Izrael zainteresovan za čvršće povezivanje i saradnju između startap kompanija, naučnih instituta, inovacionanih parkova i fakulteta iz Republike Srbije i Izraela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari