Vesić sa ambasadorom Poljske o ukidanju tranzitnih dozvola 1Fot. Sebastian Indra / MSZ

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić razgovarao je danas sa ambasadorom Poljske Rafalom Perlom o mogućnosti za ukidanje tranzitnih dozvola za drumski prevoz i o daljem unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti transporta, saopšteno je iz Vesićevog kabineta.

Vesić je najavio da će uputiti poziv ministru infrastrukture Poljske da poseti Srbiju, i tada bi trebalo da bude održana i sednica Mešovite komisije, na kojoj bi se razmatrala mogućnost potpunog ukidanja tranzitnih dozvola za drumski prevoz.

Srbija je već sa sedam zemalja, među kojima su Rumunija, Hrvatska, Slovenija i Češka, dogovorila potpunu liberalizaciju i ukidanje tranzitnih dozvola. To bi bilo značajno i za naše špeditere kojima bi bilo olakšano da prevoze robu, ali i za poljske, s obzirom na to da put kroz Srbiju postaje sve značajniji za snabdevanje Evrope, objasnio je Vesić.

Perl je preneo da je Poljska otvorena za razgovore o ukidanju tranzitnih dozvola, kao i za nastavak saradnje i razmenu iskustava nadležnih inspekcija.

Srbija gradi sjajne autoputeve, ima ih sve više, ali uz kontrolu i inspekciju, pogotovo teretnog saobraćaja, putevi se čuvaju. Srbija je tranzitna zemlja, kao i Poljska i tu možemo da učimo jedni od drugih. Sa naše strane postoji želja za nastavkom saradnje, naglasio je Perl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari