Vesna Pešić: Zašto Ponoš osniva stranku? 1Foto: Privatna arhiva

Politička aktivistinja Vesna Pešić zapitala se zašto Zdravko Ponoš, kandidat za predsednika Srbije na nedavnim izborima, a donedavno i član Narodne stranke, osniva stranku.

Ona je na svom Tviteru napisala: „Zašto Ponoš osniva stranku? Koje bi ljude okupio zavisi kakva ga politička ideja vodi. Ako ćemo dobiti još jedng desničara, ili opšta mesta, bolje da ne gubi vreme. Za stranku je potrebna ideja, novac, ljudstvo i organizacioni kapacitet, a nije loše imati i šarm“.

Ponoševa politička budućnost ostala je nepoznanica nakon predsedničkih izbora i osvojjenih oko 18 odsto, i pošto je napustio NS o tome je obevestivši partiju čiji je potpredsednik donedavno bio, mejlom.

On je gostujući u jednoj od televizijskih emisija naveo da je za sada jedino sigurno je da zna šta neće.

– Izašao sam iz Narodne stranke i neću da uđem ni u jednu drugu političku stranku – naveo je on.

Na pitanje da li to znači da će osnovati svoju partiju, Ponoš je odgovorio da će nastaviti da se bavi politikom, ali da će “o formi” još razmisliti.

– Ne mislim da je rešenje da sada odem da pecam i da se potpuno sklonim iz ove priče, pokrenuo sam neke glasače, osvojio 700.000 glasova, što nije malo, i imama neku vrstu odgovornosti prema onim ljudima koji su glasali. To znači da ću nastaviti da se bavim politikom, o formi treba da razmislim. Iako znam šta, moram da vidim s kim i kako. Imam previše godina da bih sebi dozvolio olako donošenje odluka, neke stvari moraju da se razjasne, pre svega da se vidi ko je sa kim – objasnio je Ponoš.

Spekulisalo se i da će ući u SSP Dragana Đilasa, ali se posle kritika koje je izneo na Đilasov račun povodom susreta sa presdednikom Srbije, Aelksandrom Vučićem, to ne može očekivati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari