Ponoš: Nastaviću da se bavim politikom, o formi treba da razmislim 1foto FoNet Aleksandar Barda

– Kada je u pitanju moje dalje političko angažovanje, ono što za sada jedino sigurno znam, je da znam šta neću. Izašao sam iz Narodne stranke i neću da uđem ni u jednu drugu političku stranku, rekao je general Zdravko Ponoš, koji je na predsedničkim izborima nastupio kao kandidat liste “Ujedinjeni za pobedu Srbije”, gostujući večeras u emisiji Veče sa Ivanom Ivanovićem.

On je time je bar delimično razrešio nagađanja oko svog daljeg političkog angažmana, koji je nepoznat od utorka, kada je i zvanično napustio Narodnu stranku čiji je član i potpredsednik bio, a o čemu nije želeo da govori do večeras.

Na pitanje da li to znači da će osnovati svoju partiju, Ponoš je odgovorio da će nastaviti da se bavi politikom, ali da će “o formi” još razmisliti.

– Ne mislim da je rešenje da sada odem da pecam i da se potpuno sklonim iz ove priče, pokrenuo sam neke glasače, osvojio 700.000 glasova, što nije malo, i imama neku vrstu odgovornosti prema onim ljudima koji su glasali. To znači da ću nastaviti da se bavim politikom, o formi treba da razmislim. Iako znam šta, moram da vidim s kim i kako. Imam previše godina da bih sebi dozvolio olako donošenje odluka, neke stvari moraju da se razjasne, pre svega da se vidi ko je sa kim, objasnio je Ponoš.

Komentarišući rezultate izbora, on je kazao da iz ovih izbora mora nešto da se nauči i da je jasno da u državi mora nešto da se menja.

– Nema niko pravo da se ljuti na građane, ako je opozicija pristala da izađe na izbore pod ovakvim uslovima, mora i to da prihvati. U ovakvoj Srbiji, Vučića bi teško i Sveti Sava pobedio. Ovaj sistem vlada strahom godinama, i onda se ljudi mire sa tim, često glasaju po inerciji i da ništa ne menjaju. U narednim nedeljama sve je moguće, sve karte su na stolu, dodao je Ponoš.

On je kazao da vladajuća stranka nema ni jedinstvenu ideologije, a ni spoljnu politiku, dok pritisci i “šamari” dolaze sa različitih strana.

– Bojim se da će se odstvariti moje ranije predviđanje, da će svet pokušati sa slabijim Vučićem da ostvari ono što nisu mogli sa jakim. Vladajuća stranka ide i levo i desno, obećava svašta, sve što neko u svetu želi da čuje, a takav sistem neće još dugo mioći da se održi, računi će doći na naplatu, zaključio je Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari