"Ali ne lideri stranaka": Vesna Rakić Vodinelić o izjavi Miodraga Gavrilovića da je došlo vreme da i političari govore na protestima 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Verujem da je došlo vreme da se na protestima protiv nasilja oglase opozicioni političari, ne predsednici stranaka, već oni koji su poslanici u Skupštini – kaže za Danas Vesna Rakić Vodinelić, profesorka prava u penziji.

Ona je za Danas komentarisala izjavu Miodraga Gavrilovića, poslanika Demokratske stranke, da je sada „došlo vreme da i političari počnu da govore na protestima protiv nasilja“.

– Da mi, kao predstavnici stranaka i građana, poslanici, izađemo i kažemo šta imamo da kažemo – rekao je Gavrilović za N1.

Upitan ko bi trebalo da budu prvi političari koji bi se obratili na protestima, Gavrilović kaže – Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta i Miroslav Aleksić iz Narodne stranke.

– Iako je većina građana videla i čula odnos skupštinske većine i pojedinih članova Vlade prema zahtevima protesta, oni bi trebalo da objasne posledice ignorisanja i arogancije spram zahteva građana. Naročito je potrebno objasniti činjenicu da se već mesecima ne utvrđuje odgovornost za obelodanjivanje podataka o deci iz škole „Vladislav Ribnikar“ koja su bila ciljane mete.masakra, iako je i odgovornost, kao i liĉnost odgovornog evidentna – kaže Vesna Rakić Vodinelić.

"Ali ne lideri stranaka": Vesna Rakić Vodinelić o izjavi Miodraga Gavrilovića da je došlo vreme da i političari govore na protestima 2
foto FoNet Aleksandar Barda

Takođe, dodaje, važno je objasniti posledice javno datog obećanja da će biti prekinut opsceni i izuzetno nekulturni rijaliti na TV Pink.

"Ali ne lideri stranaka": Vesna Rakić Vodinelić o izjavi Miodraga Gavrilovića da je došlo vreme da i političari govore na protestima 3
foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

– Modus operandi koji je rezultirao prestankom funkcionisanja Anketnog odbora, zaslužuje detaljno obrazloženje. Isto važi i za novi Zakon kojim je ukinuta naknada za konverxiju gtaɗevinskog zemljista, a naročito za podlu igru zloupotrebe ukaza predsednika Republike i ustavne mogućnosti prethodnog ispitivanja ustavnosti tih zakonskih odredaba, koje mogu pokrenuti poslanici. Sve ovo zajedno predstavlja još veće razuzdavanje osionosti predsednika Republike, Vlade i skupštinske većine, čak i u odnosu na dosadašnju bestidnu osoonost. Građani zaslužuju da znaju istinu o ovim zloupotrebama – zaključuje naša sagovornica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari