„Nije laka disciplina biti oči u oči s tenkom i tenkistom“: Sećanja Vide Ognjenović na 9. mart 1991. godine

Nekadašnja upravnica Narodnog pozorišta koja je otvorila vrata nacionalnog teatra liderima opozicije da se obrate građanima pre 33 godine

Ostavite komentar


  1. Bio sam ucesnik svih protesta do 2000.Od tada su mi svake demonstracije sumnjive.Kako ono bi-Godine koje su pojele skakavci.

  2. i meni se nameće pitanje… – tog, 9.marta, se skupilo bar 100.000 ljudi, nisu se plašili vladaoca, tenka, policije, …da iskažu svoj stav. Ti ljudi su roditelji nekog ko danas je u njihovim godinama. I ćuti, sklanja se, nidočega mu nije stalo, a da bi protestvovao( čak i kad se odluči da izađe) mora biti bez kiše, ne hladno, da nema neka utakmica u isto vreme i da ne traje duže od 2 sata… Kakav strmoglav samo za 1 generaciju…

  3. Danas treba da podseti čitaoce na stradanje jednog čoveka!!! Zašto ne pišete o Vuku Draškoviću???? On je vodio protest i njega su hapsili i peebijali!!! Njegova hrabrost i žrtva su vredni da se pomenu!!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.