Vida Ognjenović: Kod nas vlada provincijski vašar taštine i samovolje

Književnica, rediteljka, diplomata i osnivač Demokratske stranke, govori za Danas

Ostavite komentar


  1. Vida Ognjenović nije osnivač DS-a, što se može lako proveriti. Iz njenih odgovora se jasno vidi, da je ta grupa oko nje i Lečića, htela po svaku cenu da DS izađe na lažne izbore, što im srećom nije uspelo. Sada kad su kompletno pukli, hoće da glume žestoku opozisiju, još samo da građane u to ubede.

    1. Ja bih ovoj gospođi, koja je pre par meseci samoorganizovala izbore sa samo svojom grupom istomišljenika, u DSu, u jednoj od najbitnijih opozicionih političkih stranaka, I to u najgorem mogućem trenutku za tu stranku, pokazao na izlazna vrata onog momenta kad je rekla „ne pitajte me o politici“.

  2. Dušanka Stojanović Glid vam je rekla istinu u oči, a vi ste ćutali. Pored vas niko od mladih režisera nije dobio šansu, a vi pričate o taštini i samovolji. Književnica, režiserka, diplomata?! Daleko ste vi, ali i drugi, od Andrića i Dučića.

  3. Gospodjo vase politicko znanje je veoma diskutabilno. Bili ste smesni kada ste na skupu (u cast karikaturista) pre nekoliko godina hvalili urednika Toronto Stara ( Sadiku )jednog od lidera u antisrpskoj kampanji 90-tih. Naivnost ili neznanje? Svejedno bavite se pisanjem a politiku ostavte drugima.

  4. A ko treba da pravi vladu ako ne većina, i kako da ta vlada vlada ako ne zakonima?

    Koja je inače svrha cele te skalamerije zvane „politički sistem“, ako će svaka vlada da vlada onako kako to želi gđa Ognjenović? Bolje onda da gospođu turimo za apsolutističku caricu („Ivana Grozna“, napr.) …

  5. Nažalost, takva je Srbija. Svest je takva. Sistemu nisu potrebni individualci, žene poput Vide.
    Mnogo podela samo rasipa napore ljudi koji žele funkcionalan sistem, ne samo privid sistema.
    Ako mladi ne žele da se bore uz iskustvo prave elite, potrajaće sve ovo.

  6. Niste znali da očuvate i unapredite DS a ovamo znate šta bi uradili u državi. Krajnje sumnjivo.

  7. Gospođo , pročitajte knjigu Društvo spektakla od Gi Debora. Vi pričate o nečemu što je već odavno smisao novog svjetskog poretka, liberalni tržišni kapializam i ekonomski fanatizam. To vam očito ne smeta. Sve društvene vrijednosti su marginalizovane i tržišne vrijednosti i novac su smisao svega. Jeste li čuli za pojam: prekarijati i prekarni rad.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.