Vida Petrović Škero: Više nema vremena za ozbiljnu zakonsku promenu izbornih uslova

Ostavite komentar


  1. I u Vaše vreme donošeni su slični zakoni i uredbe, ali je, da se izrazim rečnikom tv komentatora “pištaljka ostala nema“. Šteta.

    1. Da li Vi Svetlana na taj nacin pravdate ono sto se sada dogadja? Da li to znaci ako je nekada bilo neka bude i sada, bez obzira sto nije dobro?

  2. Vreme je proslo 6. Oktobra 2000.te i kasnije. Od 1944. Godine do danas imamo izborne farse, sa posebnim akcentom na teatrologoji od devedesetih do danas. Valjalo bi procati o zlocinima komunistickog rezima koji se nastavljaju i danas u kontinuitetu, rasformiranju naslednika Rankoviceve i Brozove zlocinacke udbe, finansiranja saveza komunista i njegovih ogranaka SPS, SRS, DS, SPO, LSV, JS, PUPS….. ludtraciji, ali sustinskoj i masi drugih nikada sprovedenih procesa u Srbiji.

  3. Gospođo VPŠ, pitam se kako je ovaj izborni Zakon i sve oko njega bio dobar u vreme kada ste bili u aktivnoj službi, a danas Vam ne valja. Dobro znate da se od tog vremena nije ništa promenilo. Da li Vam je tada bilo lično dobro i sa garniturom koja je tada vladala, a danas sa drugom garniturom Vam nije dobro. Dobro znate da su tužioci, zamrnici tužilaca, predsednici sudova…. izabrani u vreme kada ste Vi drmali sudstvom i niko od njih nije promenjen. Kako su Vam tada bili dobri, a danas Vam ne valjaju. Očito Vam je politika ispred svegs, ali to recite nedvosmisleno, a ne da uvlačite sudstvu u blato kojim plivate.

  4. Sad ili nikad “ izaći na ulicu“ što više to bolje protiv Vučića tiranije, tražiti slobodnu mediju, fer izbore, jednaku predizbornu kampanju ,za opoziciju
    birače i pravo glasa za dijasporu , promenuti izborni sistem, ukinuti prijavu kandidata, ne treba izborna tišina, izborna agitacija do zatvaranje glasačkih
    lokala u Srbiji.
    Što se tiče karijere Vučića i (ptice na grani zanaju) ministar informacije , potpisao kumanovski vojni sporazum, gen-sekretar Srp. radikalne stranke
    (Šešeljov četnik) osnovao Srpsku naprednu stranku, dobi izbore ili pokrao , postao predsednik republike, ideologiju nema, upotrebavlja termologiju prošlosti, slična partiskoj ćeliji i ove ideje ne teebaju nikome u Srbiji ili
    srpskim zemljama.
    Vučić se (hvali) kako ima (subvecit ) budžeta ne priznaje da prodaje oružje zaraćenim državama,, isto tako 10% bez posla , priča ( za decu) kada 50 000 srpskih građana godišnje beži u zapadne zemlje.
    Za Vučića pojam, sva opozcija su lopovi ili kriminalci, ministri (neznalice) ali pored opozicije postoji veliki izbor političara kao što Milan Stamatović i Daniela Sremac u Srbiji.
    Bogu slava a kralju Država!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.