Visković: Srbija nikada neće priznati da je priznala Kosovo

Ostavite komentar


  1. ma samo da mi isporucimo Mladica i Karadzica u hag i sve ce krenuti na bilje , nije bolje , naravno trebamo isporuciti i Milosevica i onda ce biti mnogo bolje a ulazak u EU ODMAH , Kosovo sa fus notom ,ma to samo formalnost , da ga podelimo , ma neeee nemci hoce celo , ma da ga ipak podelimo da uhvatimo bar nesto ma neeee, celo , priznavaj bice ti bolje , da damo sandjak , da da damo bice nam bolje , da damo Vojvodini ma toooo upravo toooo , bice nam bolje, DOKLE BRE ??? DALI STE VI PATRIOTE ? ako gubis trgovinu sa kosovom pa povecaj sa Rusijom sa Kinom .covece kako smes to da izjavljujes pa to ti je kao kad ides na operaciju slepog creva i predlazes da ti uz put odseku obe ruke i noge kad vec nesto rade , pa sve u jednom paketu nek seku jer bice bolje ,i doktori moraju nesto da tade jel to???

    1. To je veliki Draža odavno rekao…..mislim na naslov teksta ! Naravno da su u pravu i profesor i veliki Draža.

      1. A ti na vaznost teme, ne na tacku i zarez.
        Ne pravi se pametan nego kazi konkretno ako imas nesto o temi.

  2. nema tu preteranih emocija / profesor bi morao da zna da ne postoji zemlja na svetu koja bi pristala na svoje cepanje / neko ko se zalaze za priznanje kosova nedvosmisleno ne zeli dobro drzavi srbiji / ma koji razlozi da su u pitanju / emocije su nevazne, sve je ovo pitanje prava, strogo naucno, profesore, pre bih rekao da vas vode neke cudne emocije

    1. Čoveče, pitanje teritorije je vec rešeno. Kao i pitanje nadležnosti na toj teritoriji. Ostaje samo da se dogovorimo kako će se to na papiru zvati. Kako god se zvalo u teoriji, u praksi je to – nezavisno Kosovo. Nažalost.

    2. Pakistan se odelio od Indije /ogroman deo indijske teritorije. Slovacka se odelila od Ceske – mirnim putem. Pokrajina Tirol se odvojila od Italije i pripala Austriji. Da ne pocnem da nabrajam bivse republike Sovjetskog Saveza koje su se odelile od istog, osamostalile i postale drzave. Nemacka je krajem 2. sv. rata izgubila 63 procenta svoje teritorije: Istocna Nemacka je posatala samostalba / pod Ruskom kontrolom, Lothringen /Elsas je pripao Francuskoj, veci deo danasnje Poljske je isto nekada bio Nemacka. Zaboravljate da je Srbija i dobila teritorije. Vojvodina se svojom odlukom pripojila Kraljevini SHS. Nema tu emocija. Gleda se realno stanje a ne stanje od pre par vekova.

  3. Ali gospodo, pa mi smo izgubili rat. Da li uopste nas neko ista pita o tome sta mi hocemo? Pa setite se cega je sve Nemacka morala da se odrekne posle oba svetska rata. Nemozemo zabiti glavu u pesak i ponavljati mantru – predaja Kosova je izdaja. Nismo ga mi predali, mi smo ga IZGUBILI.

  4. Sjajno receno: nikada nece priznati da je priznala. To je i sustina danasnje kvazi-patriotske politike koju svakodnevno demantuje nasa stvarnost.

  5. Sve to stoji sto profesor kaze ali Srbija ne zeli da se deli, oa je jedna i nedeljiva.

  6. To je veliki Draža odavno rekao…..mislim na naslov teksta ! Naravno da su u pravu i profesor i veliki Draža.

  7. Srbija nece priznati, ali Kosovo vise fakticki nije Srpsko

    1. katastarski jeste. Mnogo je falsifikata i Uranijuma ipaljevina, ali po medjunarodnom pravu jeste deo Srbije. Nije mi jasno zasto jos nije tuzba u Strazburu. Protiv okupatora, lopova i uzurpatora.

  8. Kada ce neko napokon poceti da govori o ustavnim pravima predsednika.Da se ne tumace njegovi tajni planovi nego da se kritikuje njegova zloupotreba institucija.Uvek ga pitati ima li on ta ustavna prava.Sve ovo ide zbog zloupotrebe vlasi.Nikako da srocimo skupstinsku odluku o nasim ciljevima,nema partijske odluke i da se zato podrzava neko na celu stranke ma koliko ona bila velika.To je zloupotreba vlasti.Neka se ovako teska pitanja izdeferenciraju u Skupstini,tu je valjda i volja naroda zastupljena.Neka se odredi pregovarac pa neka po zahtevu Skupstine izadje pred EU.Ovako imamo samo skrivene misli jednog coveka koji govori o nekakvim njegovim planovima koje niko ne zna,a verovatno ni on sam.Samo prica o nekakvom resenju koje izgleda iznosi samo tamo gde ide a krije od sopstvenog naroda i sopstvene partije.Zato imamo nebulozna ministarska tumacenja njegovih skrivenih planova.A Skupstina ne donosi nikakva resenja,ne zeli da bude to sto po zakonu jeste.Znaju kakva bi rasprava bila unutar redova najace partije pa se prepustili nejegovim tajnim planovima.Brane nesto a i sami ne znaju sta.

  9. 10% stanovnika Srbije zna delic istine o Kosovu i torturi koja je dole vladala od 1945 do 1980…Ako bi neko otvorio arhive UDBE, verujem da bi se veci deo Srbije stideo…

    1. Veoma, veoma blizu istine, nažalost. Mada se, malo, dvoumim oko navedenog procenta. Mislim da je (s razlogom) malo niži.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.