Vjosa Osmani: Huškački diskurs Srbije izvor destabilizacije regiona 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Predsednica Kosova Vjosa Osmani ocenila je danas da je „huškački diskurs“ iz Srbije izvor destabilizacije u regionu.

Ona se tokom posete Kanadi sastala sa američkim senatorima Jonijem Ernsom, Krisom Kunsom, Dženi Šahin i Džejmsom Ričom kojima je zahvalila na podršci SAD-a Kosovu i ocenila da su odnosi sa tom prijateljskom zemljom egzistencijalni i strateški.

„Predsednica je ocenila da je Kosovo uspešan primer američke podrške i obavestila američke senatore o naporima Kosova za sveobuhvatne reforme, koje posebno imaju za cilj jačanje vladavine prava i stvaranje povoljnog ambijenta za strane investicije“, kaže se u saopštenju iz kabineta predsednice Kosova.

Govoreći o huškačkom diskursu iz Srbije koji je ocenila izvorom destabilizacije u regionu, pomenula je i tendencije Rusije da širi negativan uticaj na Balkanu.

„Ovaj uticaj ima za cilj da poništi dostignuća Sjedinjenih Država, Evropske unije i NATO-a u regionu u pogledu mira, stabilnosti, demokratije i vladavine prava“, kazala je Osmani.

Američki senatori su pohvalili Kosovo zbog prihvata avganistanskih izbeglica i realizaciju prve mirovne misije pripadnika Bezbednosnih snaga Kosova sa američkim vojnicima u Kuvajtu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari