Vlada usvojila Akcioni plan za sprovođenje strategije za mlade 1Foto: Fonet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević (Arhiva)

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sedni Akcioni plan za sprovođenje Nacionalne strategije za mlade za period od 2018. do 2020. godine.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, u ovom trogodišnjem periodu akcenat je stavljen na realizaciju aktivnosti mladih koje se odnose na više oblasti, među kojima su: zapošljavanje i preduzetništvo, obrazovanje, vaspitanje i obuka, aktivizam i aktivno učešće, zdravlje i blagostanje, bezbednost, socijalna uključenost, mobilnost, informisanje i kultura i kreativnost mladih.

Akcioni plan, za čije sprovođenje su obezbeđenje sredstva, biće realizovan na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou.

Ukupna sredstva za sproveđenje Akcionog plana u periodu od 2018. do 2020. godine iznose 15.201.435.707 dinara, pri čemu su budžetska sredstva 13.006.081.057 dinara, dok je 2.195.354.650 dinara obezbeđeno iz ostalih izvora-IPA fondovi Evropske unije, privatni sektor, udruženja koja sprovode omladinske aktivnosti i drugi nacionalni i međunarodni programi i donatori, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari