Vladimir Obradović traži objašnjenje smene Nataša Jokanović Ivanović sa čela građevinske inspekcije 1foto: Amir Hamzagić/ATAImages

„Podneo sam zahtev načelnici Gradske uprave Mirjani Radenović i sekretarki nadležnoj za inspekcijske poslove, Sonji Božović da objasne po kom osnovu i zbog čega je, a po nalogu Aleksandra Šapića, smenjena Nataša Jokanović Ivanović sa čela građevinske inspekcije“ izjavio je Vladimir Obradović član Privremenog organa grada Beograda, a saopštila Stranka slobode i pravde.

U saopštenju se navodi da je Obradović pojasnio da „neko ko je zaustavio nelegalnu gradnju Šapićevog prijatelja Mirjana Nešovića, bivšeg direktora njegovog vaterpolo kluba ili Vladimira Mandića, bivšeg rukometaša i istaknutog člana SNS-a, koji je prijavio 154 fantomska birača na svojoj adresi, i neko ko je, kako se navodi u medijima, zatvorio još 150 divljih gradilišta širom Beograda, za to treba da bude nagrađen a ne smenjen.

“Očigledno se ova inspektorka „drznula“ da radi svoj posao, a ne samo da zatvori oči”, ocenjuje Obradović.

On je naglasio da na ovaj način Šapić i SNS žele da pošalju jasnu poruku zaposlenima u gradskoj Upravi da se ne treba držati zakona već naloga koji stižu iz njihove koruptivne kuhinje koja radi u interesu bahatih investitora bliskih vlasti.

„Aleksandar Šapić, koji uzurpira mesto u Starom dvoru jer nije dobio poverenje građana Beograda čak ni na pokradenim izborima, nema ni zakonsko ni moralno pravo da odlučuje o sudbinama zaposlenih koji pokušavaju da rade svoj posao na normalan način u ovom haotičnom okruženju. Zato sam tražio da vidim šta je razlog smene inspektorke koji je naveden u rešenju“ zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari