Vladika Grigorije: Budimo zajedno sa Vladetom Jankovićem, došla je ‘kosa do brusa’

Ostavite komentar


  1. Baviti se tim poslom a ovako deliti ljude po meni je u najmanju ruku nepristojno,a ne bih zalazio u božje zapovedi.

  2. Da li ce u nama preovladati ono ljudsko oce Grigorije? Nadajmo se i pomozimo da bi nam i Bog pomogao, ali budimo budni i oprezni da nam se ne ponovi neki novi DOS. Ako se to, nekim slucajem desi, onda ce nam opet doci neki ludak, ali mbogo veci i gori.

  3. Vladeta Janković (r. 1940.), ove godine puni 82. Ako se nekako i dokopa gradonačelničkog položaja, uveren sam da će i on morati da ima nekog svog “Vesića,“ koji će da rmbači i da izigrava gromobrana, primajući na svoju glavu sve moguće kritike.

  4. G. Janković je odavno „isprljao ruke politikom“, kao višedecenijski član političkih stranaka DS-a, a zatim i DSS-a.

  5. Neprofesionalno. Puna usta o sekularizaciji države a ovde neki episkop direktno agituje u predizbornoj kampanji. Nek odloži mantiju pa uđe u politiku a ne da se krije iza Crkve i redovne apanaže.

  6. Mislio sam da se crkva i politika ne mešaju,kad ono vladika Grigorije član opozicije!!! Crkva bi trebala biti neutralna i pozivati na suživot i toleranciju. Sramota ,nek skine svešteničku odoru i pokaže bez uvijanja kom se stadu priklonio. Ako je i od crkve puno je i jadno.

  7. Jeste li Vi Vladika? Ili nešto drugo da nećete i Vi da rušite Stefana Nemanju crni vladiko

  8. On da je pravi vladika,nebi se ni mesao u politicke stvari.drzava i crkva treba da su odvojene to govori svi kad im odgovara,narocito ovi iz opozicije a prija im kad to njima ide u korist.nego,vladiko,skini mantiju i idi u politiku ionako te niko vise ne postuje kao vladiku.

  9. Ala suše raspisali ovi Acini botovi, plaše se da će im sendvici biti uskraćeni! Ako kritikujemo crkvu, da se mesa u politiku, a ko nam je izabrao i postavio patrijarha? E Acini sendvicari strah i glad je počela da vas plaši, pa ste postali još azurniji na komentarima u borbi za sendviče!

  10. Ovako govori istinski Vladika, koji voli i poštuje svoj narod, onaj koji gleda u budućnost i kritikuje ono što ne valja. Da ste nam dugo živi još poštovani Vladika.

  11. Stvarno je sramota da nas prva zamena vodi godinama.Kao predstavnik osvete loših djaka.Beogradu treba vratiti sjaj osamdesetih kada smo se divili Belom gradu i ponašanju gradjana.Vladika je lepa podrška tome.

  12. Biljana, gligorije i kimoas, molim prevod.
    G. Mirijevo potpisujem svaku Vašu rečenicu.
    Hvala Vladiko! Javljate nam se češće!

  13. Dokle ce u ovoj drzavi da se popovi,vladike mesaju u drzavna pitanja a Crkva je autonomna i tu drzava ne moze da se mesa?Nisam glasac SNS,ali dosta vise preklapanja neka.Od kada vladike Grigorije mogu da imaju zene i decu….

  14. Sto vas to botici toliko pogadja to sto kaze Grigorije? A ne smetaju vam Vucicevi episkopi I vladike. A sta ono uradi Amfilohije? Nije vam smetalo.

  15. Beogradjani i stari i novi, volite li vi vas bijeli grad.Ako ga volite, ucinite nesto svi zajedno da grad normalno.zivi,dise,raste,razvija se.Ima medju vama jos uvijek vrednih,sposobnih i postenih gradjana, ljudi od znanja i struke koji mogu mnogo toga odraditi u pozitivnom smislu.Toliko puta je taj grad rusen, nemojmo ga sada mi rusiti nasim nemarom i javaslukom, jeftinim politickim igrama,gramzivoscu i skupo naplacenim vlastitim interesima na ustrb zajednice.I grad je zivo bice, sada je bolestan, pomozite mu da ozdravi .

  16. Ne znam sta da mislim.uman covek,ali mi tu nesto nije jasno.mnogo je Vladika imao jace stavove,njemu su pretili zbog recenog, mnogo jace i opasnije reci,govori od ovog.brani g.Jankovica nekim izrekama,o necemu sto se i on sam ne brani,nije cak ni izgovorio nesto konkretno. Spasonosna ruka i govor ,jaka rec,moraju da krenu od njega,za Beograd,za taj narod,govor mnogo direktniji,jaci ,udar na tu vlast mnogo zesci.da bi i Vladika Grigorije( kao glas razuma) i ljudi,gradjani,glasaci podrzali tu opciju.Pricam za Beograd,jer je najveci grad,sa najvise glasaca,najmnogoljudniji,mora da bude prekretnica za ostale gradove.Mislim na moj Kragujevac ,ako se tamo krene i pokrene,da ce se nastaviti i ovde,prenece se zustrina ovde,tako da i ova nakaradna vlast moze vrlo lako da padne. da posle Beograda i nas u dolini gladi,dolini tame,kao onu crnu tacku na putu,ogreje sunce.

  17. Nesto ti vladiko vlasti Nemacke proveravaju poslovanje i neka nezakonita poslovanja

  18. Ajmo da glasamo za najboljeg , za sad Vladeta je bez konkurencije, Gangula je niža kategorija

  19. Vladeta je stari das kadar i lazo parexellans.
    Ne mogu zaboraviti, kako je slagao u Utisku nedelje, da je rahmetli Zukorlic , trazio za svoju 3. suprugu neke privilegije.
    Lazov stari i nacionalista.
    To nisu vrednosni kodeks Beograda.
    A, i vladika, Dodikova muva, ga hvali…nasli se.

  20. Jankovic je najbolji kandidat i ima veliku podrsku. Vladika je velik covek kojeg boli propast naroda pod cizmom Vucicevom. Hvsla Bogu sto imamo takvog vladiku.
    A botovi se raspisali, boje se pametnih ljudi. Jer Sns pamet ne moze kupiti. Pogledajte gangulu Sapica…morao je uraditi krivicno delo da bi dosao do diplome…ali njemu je dzabe….ne daje kupovna diploma pamet.

  21. Grozno je kadse Političari mešaju u vjerse i Crkvene stvari, ali je još groznije kad se Vjerodostojnici polikom bave i politiku prave za Jankovića tog NATO ZLOČINCA

  22. Grozno kadse Verodostojnici bave Politikom , Vladiko Vi ste veza ČOVEKA PREMA BOGU a ne čovka prema političaru ili ja grešim .

  23. Vidimo da je Vladika stalno sa prijateljima Srbije kao gđ. Von Kramon izgleda da dele ista viđenja o Srbiji. BOŽE POMOZI

  24. Već dobrano u 21. veku, u 2022.godini a Srbija sa ovoliko elementarno nepismenih (vidi 90% komentara). Urnebesna tragedija.

  25. Vladiko bavi se crkvom ne mešaj se u politiku ako to već hoćeš skini mantiju za mene si bio najperskpetivniji vladika ovako si se srozao skroz pošteno žao mi je

  26. Bas ce iz ovog mulja da nas izbave mlade nade SNS-a iz sadasnje skupstine i njihov sef .

  27. Vladika Grigorije je svojevremeno govorio da će biti kandidat za predsednika Srbije… sada to ne pominje

  28. Apolitičan sam, ali sam više sit komentara koje kakvih patriota iz belog sveta sa primanjima od nekoliko hiljada evra, a koji nisu otišli u beli svet za vreme sadašnje vlasti, huškaju ovaj jadan i na učen narod na promenu vlasti. Gospodo dušebrižnici, patriote vratite se u Srbiju živite život ovog napaćenog naroda i onda kritikujte vlast. Sve dok ste po belom svetu živite svoj udoban zapadnjački život i pustite ovaj napaćeni narod da odlučuje o svojoj sudbini. A tebi vladiko neka je na čast komentar. Ja bi se postideo svog položaja da nagovara svoj narod da glasa za čoveka od 82 godine. Ako ova Srbija nema mlađeg i pametnijeg od njega ne treba ni da postoji.

  29. Od popa bludnika nista se drugo nemoze ni ocekivati.narodski receno od luda popa luda i molitva.grigorije je sve samo nije pastir svoga naroda.uvjek je na strani mracnih sila.narod treba da ga se klone i da ga ignorise.

  30. Vladika je obrazovan čovek, a svaki obrazovan čovek, vidi šta se učini od Beograda

  31. Vladiko , svaka reč je na mestu ! Verujem da još ima pravih Beograđana … (Nedostaju nam vladike poput Grigorija …)

  32. Postovani Vladiko !!! Sve se mjenja , pa tako i nas glavni grad !Ruse se stara zdanja , prave se nova , sve u svoje vreme !Dosta smo bili zarobljeni u vremenu ,

  33. Dokle ce nepismeni da osporavaju pismenima da iznesu svoje misljenje?
    Vladika ne moze da ima stav a lazni doktori mogu?
    To sto je neko svestenik ili pekar ili…ima pravo da odluci u kakvom ce drustvu ziveti

  34. jeli može politika da se okane crkve i sporta. Pa dokle braćo Srbi?Ovo je tužno i žalosno

  35. Hvala poštovanom gospodinu, vladiki Grigoriju, da se javi kao glas razuma, mudrosti i poštovanja.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.