Vladika Grigorije otkrio za Kossev šta ga najviše boli u vezi pregovora o Kosovu 1Foto: FoNet/ TV FoNet

Oni koji nisu uspeli da do sada normalizuju život na Kosovu i Metohiji neće to uspeti ni sada, niti u budućnosti, ma o čemu se oni formalno dogovorili ili dogovarali, a to je ono što me kao čoveka najviše boli, rekao je u intervjuu za KoSSev vladika diseldorfsko-nemački Grigorije.

On je, na pitanje šta bi poručio glavnim pregovaračima i šta bi od njih zahtevao za SPC na Kosovu, a kako bi kosovskog premiejra Krtija ubediod a prihvati njegove predloge, rekao da na to pitanje ne zna odgovor-

„Ali, ako bih imao priliku da nekoga ubeđujem, onda bih ljudima govorio pre svega o njihovoj i o našoj odgovornosti za žive ljude, te o tome da – ukoliko nema slobode i istinskog suživota među ljudima – nikakav administrativni dogovor neće doneti dobro“, rkao je vladika Grigorije.

On je podsetio i na njegov davni razgovor sa pokojnim patrijarhom Pavlom.

„Taj razgovor dogodio se davne 1998. godine, kada mi je, na moje pitanje šta će biti s Kosovom, dao potpuno neočekivan odgovor. Odgovor je, otprilike, glasio da se o tome neće pitati Srbija, nego oni koji su trenutno najjači na svetu. A to su, u tom trenutku, bile SAD“, rekao je vladika Grigorije u intervjuu za KoSSev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari