Vladimir Đukanović preti: Srbija će biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana 1Vladimir Đukanović Foto: Medija centar

Poslanik i visoki funkcioner SNS-a Vladimir Đukanović kazao je da se čini da će Srbija biti prinuđena da krene u „denacifikaciju Balkana“.

„Voleo bih da grešim“, dodao je u svojoj objavi na Tviteru. Na kraju je poslao „moćnu poruku“: „Srbija će pobediti“.

https://twitter.com/adv_djukanovic/status/1553675476123762690?s=20&t=SREBDzzDegk_Z2IPr3uHHg

A onda je nastavio zapaljivom  retorikom pojašnjavajući šta je denacifikacija.

„Denacifikacija je proces iskorenjavanja nacizma kao ideologije iz društva. Srbi, kao najveći stradalnici od nacizma, za razliku od naših komšija koji su naciste dočekivali kao oslobodioce, imaju kapacitet da pomognu svakom ko želi u denacifikaciji.Valjda je to nešto što je normalno?

Razumem naše komšije, jer oni od istorijske činjenice da su bili na strani nacista ne mogu da pobegnu. Zato je za njih proces denacifikacije bolan. Ne razumem beogradske dvojkakrugaše zašto su protiv denacifikacije. Kako god, Srbija je uvek tu da pomogne u ovom procesu.

https://twitter.com/adv_djukanovic/status/1553748257502887938?s=20&t=SREBDzzDegk_Z2IPr3uHHg

Umesto da budu srećni što Srbija ima kapacitet da im pomogne u denacifikaciji, oni se bune protiv iste. Dodatno im pomažu i beogradski dvojkakrugaši.

Kako god, denacifikacija je nešto što je neophodno i edukativno, a Bogu hvala Srbija će svakom pomoći da istera nacizam“, zaključio je član SNS-a, koji se, kako se može zaključiti, očito ovom „promocijom“ i zapaljivom retorikom nudi i za ministra u novoj vladi.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari