Kovačević: Viši sud potvrdio da Jelene Zorić nema ni u elektronskom, ni u papirnom obliku kao podrške listi "Srbija na Zapadu" 1foto FoNet Božana Pavlica

Vladimir Kovačević, nosilac liste „Srbija na Zapadu – Da se struka pita“ i kandidat za gradonačelnika Beograda, izjavio je da je Viši sud u Beogradu, povodom žalbe novinarke Jelene Zorić na rešenje Gradske izborne komisije, potvrdio da ona nije bila ni u elektronskom, niti u papirnom obliku kao lice koje je dalo podršku ovoj listi.

„Naime, Viši sud u Beogradu, povodom žalbe Jelene Zorić na rešenje Gradske izborne komisije, potvrdio je ono što govorimo od samog početka i sada je vreme da se jednom zauvek stane sa blaćenjem naše liste. Jelena Zorić, naša uvažena novinarka, uopšte nije bila ni u elektronskom, niti u papirnom obliku kao lice koje je dalo potpis listi Srbija na Zapadu – Da se struka pita“ istakao je Kovačević.

Kovačević kaže da je „na snazi politički kanibalizam“, odnosno da je koalicija „Srbija protiv nasilja“ htela da „pojede sopstvenu vrstu“, listu „Srbija na Zapadu“. Smatra da je njegova lista prošla kroz „toplog zeca“ i zbog svega traži izvinjenje.

„Pitamo one koji su nas danima klevetali da li osećaju bar trunku srama i da li će pomisliti da nam se izvinu, bez objašnjenja zašto su to učinili, jer to ni ne želimo više da znamo? Ovo je velika lekcija za sve nas koji prvi put učestvujemo u izbornom procesu, koje sve prepreke se postavljaju pred one koji hoće da se bave ovim poslom i da oni koji su pošteni, savesni i odgovorni prvo moraju proći kroz „toplog zeca““, navodi Kovačević.

Nosilac liste „Srbija na Zapadu“ poručuje da „odustajanja nema, jer će ideja Srbije na Zapadu i vraćanje stručnosti u politiku ostati najveća vrednost ovih izbora, a ako sada ne dobije na značaju zbog podmetanja i spletki, znamo dobro da će na kraju sigurno pobediti“.

Među javnim ličnostima čiji su potpisi pronađeni kao podrška određenim listama, a koje su potvrdile da podršku nisu dale su novinarka Jelena Zorić, glumica Bojana Maljević, Sofija Todorović iz „Inicijative mladih za ljudska prava“…

Sporni potpisi nađeni na listama „Srbija na Zapadu“, koalicije DJB-a, SDS i Otetih beba, Čedomira Jovanovića, Stranke pravde i pomirenja, „Ćale, ovo je za tebe“, „Dosta! Evropski put“, Ruske stranke i Miše Vacića.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet povodom medijskih navoda o eventualnim zloupotrebama ličnih podataka prilikom sastavljanja izbornih listi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari