"Beograd nije samo krug dvojke": Vladimir Obradović poručio da će se posebno baviti beogradskim predgrađima 1foto M.A./ATAImages

Kandidat liste „Srbija protiv nasilja“ za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović ocenio je danas vlast Srpske napredne stranke u Beogradu kao nasilje, populizam i beton.

Kao neke od glavnih problema u glavnom gradu, Obradović je u intervjuu za „Vreme“ naveo saobraćaj, parking, nekontrolisanu gradnju, visoke cene osnovnih životnih namirnica koje najviše pogađaju penzionere i ugrožene socijalne grupe. Istakao je i nedostatak kanalizacione mreže u pojedinim gradskim opštinama i neadekvatnu zdravstvenu zaštitu.

„Nameravam da se posebno bavim beogradskim predgrađima jer Beograd nije samo ‘krug dvojke’. U budućnosti vidim Beograd kao samoodrživ, ekonomski jak grad sa visokim stepenom brige za ljude i zaštitu životne sredine“, naveo je Obradović.

On je istakao da kao gradski odbornik ima ograničen pristup informacijama o trošenju sredstava iz budžeta grada, ali podatak da je ove godine dva puta usvajan rebalans budžeta govori o tome, ocenio je, da Beograd ima problema sa planiranjem.

„Trošenje novca građana Beograda nije transparentno. U javnosti su se pojavili podaci da je u posldnja tri meseca prodato 1,7 miliona karata manje nego u istom periodu prošle godine. To je pad od više od 30 osto u prihodima. Naprednjačka vlast je, prodajući karte za metro, zapravo prodavala maglu. Metroa i dalje nema“, rekao je Obradović.

Govoreći o saradnji sa ostalim strankama opozicije, on je naveo da je rano govoriti o periodu nakon izbora i da je za sada fokus na ostvarivanju pobede na istim.

„Za vođenje grada nije dovoljan tim od troje ljudi. Grad je sistem koji zahteva dobro planiranje, organizaciju, ali i kadriranje. Moramo da privučemo najbolje stručnjake iz privatnog sektora. Vrata gradske uprave biće otvorena i za naše stručnjake iz dijaspore koji žele da se vrate u Beograd. Očekujem profesionalizam, neumoran rad i posvećenost od svih svojih saradnika, jer je veliki zaostatak u razvoju ovog grada koji moramo da sustignemo“, rekao je Obradović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari