VLADIMIR ORLIĆVladimir Orlić: foto BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je da je premijer Kosova Aljbin Kurti za događaje u Banjskoj odmah prvi pojurio da optuži Srbe, a da bi svako ozbiljan rekao da vidimo šta se tačno dogodilo pa da komentarišemo.

„Ako ćemo da pričamo o onima koji su sve samo ne to, onda ste videli i reakciju Aljbina Kurtija koji je odmah krenuo, pojurio prvi da optuži Srbe, da kaže da je to neka organizovana ne znam šta akcija i da su to profesionalci neki izveli, sigurno ih je u međuvremenu lično već legitimisao pa zna ko su i šta su, dakle jasno vam je sve“, rekao je Orlić za Prvu TV, prtenosi RTS.

Jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu kosovske policije noćas na ulazu u selu Banjska na severu KiM, saopštila je policija u Prištini.

„Ali, ako pričamo o tome kome odgovara nasilje bilo kakvo – to je isključivo Aljbin Kurti i to svi znaju. I sve što je radio prethodnih meseci sa najbrutalnijim mogućim terorom koji je provodio nad golorukim srpskim narodom radio je upravo zato što je želeo otvorenu eskalaciju i zato što je hteo da dovede do nekog nasilja“, istakao je Orlić.

Ukazao je da je jasno ko jedini može da bude zadovoljan ukoliko se desi bilo kakav sukob, a pogotovo ako je neki koji podrazumeva i ljudska žrtve.

Najnovije informacije o situaciji na Kosovu i Metohiji pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari