Vladimir Orlić se zahvalio iranskom šefu diplomatije na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije 1foto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić izrazio je danas zadovoljstvo zbog odličnih bilateralnih odnosa Srbije i Irana koji počivaju na međusobnom poštovanju i razumevanju i u razgovoru sa šefom iranske diplomatije Hoseinom Amirom Abdolahianom zahvalio na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepriznavanju Kosova.

Orlić i Abdolahian razgovrali su o daljem razvoju sveukupne saradnje, posebno u oblasti ekonomije, privrede i savremenih tehnologija, sopšteno je iz Orlićevog kabineta.

Iran, po Orlićevoj oceni, nepriznavanjem Kosova „potvrđuje privrženost osnovnim principima međunarodnog javnog prava“.

Ministar Abdolahian pozdravio je bliske i prijateljske veze dva naroda i izrazio spremnost za dalju saradnju sa Srbijom u svim sferama od obostranog interesa.

On je ponovio da Iran, u skladu sa međunarodnim pravom i Poveljom UN, zadržava dosledan stav u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Orlić ga je obavestio o aktuelnim dešavanjima na Kosovu i novim kršenjima svih postignutih sporazuma i naglasio da „Srbija snažno stoji uz svoj narod“.

Poručio je i da se uprkos nemogućim uslovima zvanični Beograd bori da sačuva dijalog, stabilnost i mir za sve u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari