Vojislav Mihailović odgovara Šapiću: Hoće li odbornici POKS-a na razgovor sa Šapićem i šta bi Draža Mihailović mislio o politici SNS-a? 1foto: Vojin Radovanović/Danas

„Tri odbornika Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) sasvim sigurno se neće odazvati pozovu Aleksandra Šapića da predstavi svoj program, jer je on svoj program već imao prilike da pokaže na delu kada je sebi lično dozidao i ozakonio nelegalni deo kuće, odnosno vile”, kaže predsednik POKS-a Vojislav Mihailović.

Mihailović kaže da je to dovoljno da se pokaže ko je i šta je Šapić, te da im nije jasno šta on ima da kaže odbornicima POKS-a, a što zanima birače monarhista.

“Ovo nam je dovoljno da se pokaže ko je i šta je, da ne ulazimo kome je to isto omogućio i za koje novce. Nije nam jasno šta posle toga taj čovek ima da kaže našim odbornicima na primer o vladavini prava, borbi protiv kriminala i korupcije, što naše glasače u Beogradu najviše zanima. To je nadležnost gradske vlasti, a ne Kosovo i Metohija, Srebrenica i slično”, kaže on.

Predsednik POKS-a ne želi da komentariše Šapićevu izjavu da se Draža Mihailović, vođa Jugoslovenske vojske u otadžbini, inače deda ovog opozicionara, “prevrće u grobu” kada on govori loše o Šapiću.

“Ne bih komentarisao Šapićev deo izjave da se moj deda „prevrće u grobu kada govorim loše o Aleksandru Šapiću“ jer kada se koriste ovakve reči i rečenice, to najviše govori o skromnim i verbalnim i intelektualnim kapacitetima čoveka koji nažalost danas vodi našu prestonicu i ne odustaje od želje da to čini i ubuduće. Ono što znam pouzdano je, da je moj deda đeneral Dragoljub Draža Miailović bio jedan od mladih oficira koji je dobio zadatak da uguši oružanu pobunu albanskih separatista na Kosovu i Metohiji posle Prvog svetskog rata, da je to uspešno učinio i da ne bi blagonaklono gledao na politiku stranke čiji je  Šapić potpredsedenik, a koja bez ispaljenog metka predaje našu teritoriju Albancima”, kaže on.

Napominje da “SNS planski, sistematski i korak po korak, deset godina unazad, daje albanskim separatistima sve, pa na kraju i lične karte i sva druga dokumenta, carinske rampe, od pre neki dan i registarske tablice, a uskoro će i pasoše lažne države Republike Kosovo, kako i predviđa Ohridski sporazum koji je prihvaćen od strane predsednika države”.

“Moj deda, kada ga već Šapić spominje, zajedno sa Kraljem Petrom Prvim Karađorđevićem i Kraljem Aleksandrom, koji su posle 500 godina ropstva oslobodili Kosovo i Metohiju, ne mogu čudom da se načude šta se danas događa“, navodi Mihailović.

Šapić je danas izjavio za TV Hepi da će na razgovor zvati i odbornike Pokreta obnove Kraljevine Srbije i Nove demokratske stranke Srbije, ali da neće zvati predsednika Novog DSS-a Miloša Jovanovića. Dodao je da veruje da birači ove dve stranke, koje čine koaliciju „NADA“, se ne slažu sa potezima rukovodstvom ove dve stranke, odnosno da su „bliži onima koji bi da se odreknu Kosova i Metohije i da srpski narod proglase genocidnim, što su teze grupacije ‘Srbija protiv nasilja’, kojima je Nova DSS dala podršku“.

„Deda (Vojislava, prim.nov) Mihailovića (Draža Mihailović, prim. nov) se svaki put prevrne u grobu kada njegov unuk pomene moje ime jer sam više učinio za njegov lik i delo nego Vojislav Mihailović za ceo svoj život“, rekao je Šapić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari