Vojvodina je pitanje društvenog i demokratskog uređenja Srbije

Tribina “Vojvodina i ustavno pitanje”

Ostavite komentar


  1. Jedva čekam da se Kosmetsko pitanje najzad reši i tako prestane i potreba za drugom autonomnom pokrajinom prestane. Srbija kao država ekonomskih regiona je budućnost. Ukidanjem pokrajinske skupštine i smanjivanje parlamenta Srbije na 150 Poslanika, kao i parlamentarna Monarhija će pojeftiniti državnu upravu. Premijer će biti lako smenjljiv i neće se više nikada desiti Miloševići, Tadići, Nikolić i Vučić.

    1. Veću glupost nisam čuo! Mnogima je želja da se ukine APV, ali sutra, malo sutra! A monarhija, birajte kralja tamo južnije. Uvek patite za „Vođama“!

  2. svaki dan iskače odgovor zašto i ko je srušio SFRJ
    i zašto se urinira po drugu Titu!
    Svi pobegli ostala Jedina Ina Vojvodina
    pa je pljačkaj…
    tradicija koja traje 100 godina!

  3. Ovi iz LSV se takmiče sa Vulinom ko će više gluposti da nalupa pred izbore.I jedni i drugi „korisni idioti“

  4. Autonomija,da bi „vlast bila što bliza gradjanima“. Šaljivo,nema šta.A jel ta “ vlast“ neka genetska mutacija ili šta!

  5. Ja u svojoj 82 g. nemam nameru da preuredjujem regionalnu politiku,jer dosta mi je obećanja da će biti bolje.Mnogo pamtim,živeo sam u nekoliko državnih uredjenja,bio sam gladan,roditelji bez posla,a ja kao učenik osnovne škole pripremam ručak sa uhvaćenim ribicama nanizanim na vrbovom štapu i lišćem kiseljaka,kao zamena za spanać.Porodica je bila zadovoljna,ja takodje,.“Bitka za Vojvodinu nikad nije bila gora,od velikog sabora u Novom Sadu 1918,kad je Jaša Tomić preovladao hrvatskog vodju pa je Vojvodina preko Srbije ušla u Kraljevinu Srba Hrvata i Slovenaca.Modoš je promenuo ime,pa je postao Jaša Tomić, za zasluge autora pretumbacije teritorije,iako je načinio krivično delo ubistva švalera svoje supruge,ćerke Svetozara Miletića.Ovi pametniji znaju ko su „pariski doktori“pa ne treba da objašnjavam.Sadašnja vlast medjutim,puši“mahorku“,uzela Elemir,i Banatski Dvor sa obećanjem da će SrbImaqm jednog rodjaka,koji tvrdei da nema napretka bez fabrika.Slažem se sa tim,ali ne vidim ni jednu rusku fabriku ni prodavnicu,dok nam Rusi vraćaju kompozicije otrovanih jabuka,prskanim herbicidom oko 30 puta.ija da dobije natrag Kosovo.Medjutim,otišao je Elemir,Banatski dvor,a nismo dobili Kosovo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.