Volker: Najbolje rešenje za Kosovo i Srbiju uzajamno prizanje

Ostavite komentar


  1. Kakva zabluda.
    Priznanje bi dovelo do nestabilnosti kakvu ne možeš ni da zamisliš.
    Spasi nas Bože ljudske gluposti.

  2. Kosovo je u cjelosti prihvatilo Ahtisarujev mirovni plan čak ga ugradili u svoj Ustav. Srpska manjina je jako dobro zaštićena pa ne razumijem čemu toliko prenemaganje i ujudurma za nešto sto jebidavno riješeno. Kosovo može funkcionirati sasvim ok sa priznanjem 117 država svijeta. Srbija pak pokazati tom istom svijetu da ni nakon 30 godina od Miloševića nije pomaknula od nacionalističkih ideologija i hegemonije.

    1. ZSO?
      Briselski sporazum?
      50.000+ odstetnih zahteva za uzurpiranu imovinu Srba?
      Imovina i kapital R. Srbije koja je upisana i priznata i od Zapada i Istoka (20+ milijardi USD)?
      I to samo za pocetak…

    2. Druze da se nosite malo i ti i milosevic! Tebi kad neko nesto otme, ti se slobodno sa tim pomiri! A nas pusti da ne damo nase!

  3. Najbolje bi bilo da vi zaboravite na nas,zazmurite nekoliko nedelja i pustite nas da sami resimo problem. Samo nekoliko nedelja,nije puno

  4. Deep state ponovo u sedlu. Isti igraci, iste price i apsolutno bez rezultata sta god radili. Najbolji deo price je sto Americi (ne pojedincima!) bas nikako ne moze da bude dobro resenje u kome Kosovo dobija sve a Srbija ostaje ljuta za ko zna koliko godina. Malo pogledajte mape pa cete shvatiti da sa ili bez puta do Tirane, Kosovo je slepo crevo Evrope.
    Evo predloga, zasto prvo ne bi smo i od Srbije i od ovakbmvog Kosova napravili pravne drzave umesto kleptokratija i narko kartela. Verujem da bi se normalni i pisteni ljudi dosta lako dogovorili imajuci u vidu interese svojih naroda. Ovako i u Srbiji i na Kosovu vlafaju likovi ko iz najgorih crtaca i zbog svoji populizama, zlocina iz istorije .. ne smeju ni da pomisle na bilo sta pravicno

  5. Ukratko: „Priznajete Kosovo i rešiće se svi vaši problemi.“ Ha ha ha ha ha…

  6. gospodine vokeru ovu izjavu trebaliste da izjavite pre intervenzije nato a ne posla 20 godina

  7. Ne postoji nijedan racionalan razlog da Srbija prizna nezavisnost Kosova. Zašto bismo onda to radili?

  8. Prvo fer izbori u Americi , na svim nivoima, medijska i društveno internetsku jednakost, objavljivanje popisa, ravnomerna zastupljenost svih partija u lokalnim nadzornim odborima , pa kad građani odluče pobednika onda da vidimo predlog, dotle prijateljski savet republikancima da bojkotuju nelegitimne rezultate izbora i da napuste institucije sistema do sledećih fer izbora.!

  9. Koja bre uzajamna priznanja ,zašto servirate te gluposti narodu,mi treba da priznamo našu pokrajinu ,i da očekujemo da Kosovo i Metohija prizna svoju zemlju Srbiju ,pa ja veću glupost nisam čuo nikada.Mi smo već 100 g.priznati u svetu u granicama sa sve Kosovom i ćao!

  10. Voker je ocenio i da bi Sjedinjene Države, NATO i Evropska unija trebalo da budu proaktivniji. Moramo pokazati da postoji alternativa. Nije dovoljno samo sedeti i govoriti na vama je da donesete odluku.
    Alternativa je to da svi koje ste naveli odgovoraju pred nekim sudom, ako postoji za nelegani napad na Srbiju a onda okupiranje nase juzne teritorije .
    I Vi to odlicno znate i zasto se uopste dozvoljava takvima kao sto ste Vi i svim slicnima koji su ucestvovali i nelegalnim radnjama po Srbiji da bilo kome drze predavanja o dobroti, lepoti demokratije za koju oni dokazano svojim nedelima na nasem terenu rade .

  11. Одлично г. Волкер. Сутрадан, након што овакав модел промените на С. Ирску, Шкотску, Велс, Фландрији, Баскију, Каталонију, Корзику, Судете, Сар, Рур, Јужни Тирол, Истру, … и ми ћемо урадити тако! Иако сви ови простори за државе у којима су данас уопште немају исти значај као КиМ за нас, ми ћемо то урадити јер, ето, прихватамо да се понашамо као ви који сте „цивилизовани“!

  12. Danas je toliko srozao samog sebe objavljivanjem ovakvimh spinerskih i placenih pamfleta kao sto je ovaj Volkerov kao i cenzurisanjem komentara da je postalo presmesno kada novinari i urednici Danas-a krenu da tupe o „nezavisnosti“, „profesionalizmu“, „novinarskoj etici“…

  13. Америка је заиста супер. Само она може да изњедри овако паметне људе. Па где је досад био и одакле је ове мудрости посисао овај генијалац?

    1. Proveri da nije u srodstvu sa vučićevm, dačićem, piljom, orilćem ….

  14. Зашто сви са запада као папагаји понављају фразу „узајамно признање“ Србији не треба признање од тако зване државе Косово* а без нашег признања никад и неће бити држава јер Косово је Србија.

  15. A sto vi ubiste sve indijance i uzeste im zemlju. A sta radite sada sa jeruzalemom, jel to nije isto. Koja ste vi (ne) pravda , necete ni vi vecno trajati samo jos malo hvali pa cete cekati u Red i moliti ko sto su nekad molili za istinom, vi tonete sve dublje i dublje al gotovo je.

  16. Da. A daleko najbolje je da Wrdzerijanci prihvate da.je Krim Ruski, i da se Gruzija, Abhazija i Juzna Osetija medjusobno priznaju. Isto tako.treba priznati Referendume o odcepljenju RS od Bosne, Skotske od UK i Katalonije od Spanije.
    Sve je to po istom pelceru kao KiM.

  17. Sve je reseno, ako Srbija ne prizna Kosovo onda Kosovo u NATO pakt, Kosovska Vojska dobice naoruzanje do zuba a Srbija nikada u Evropi i plus neke sankcije dok ne
    mu dodje pamet.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.