Vranje: RIK proglasio dve albanske liste za izbore za Nacionalni savet 1Bujanovac:Počela kampanja. Foto:V.R./Danas

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je dve izborne liste albanskih političkih partija čiji će kandidati učestvovati na predstojećim izborima za novi sastav Nacionalnog saveta Albanaca (NSA).

Demokratska partija (DP) aktuelnog predsednika opštine Bujanovac Nagipa Arifija prva je sakupila neophodne potpise građana i njihova lista sa petnaest kandidata za članove NSA biće prva na glasačkom listiću pod nazivom „Demokratska partija – dr Nagip Arifi“, a kandidat za predsednika saveta je Agim Haliti.

RIK je proglasio i listu Partije za demokratsko delovanje (PDD) čiji je kandidat za predsednika Ragmi Mustafa, koji je do sada bio predsednik NSA. Ova lista je pod rednim brojem dva. I ova lista ima 15 kandidata za članove novog saziva NSA.

Samostalno učešće na izborima koji će biti održani 13.novembra najavili su i Alternativa za promene (AP) Šćiprima Arifija čiji kandidat za predsednika NSA je Levant Ćazimi. Svoju listu za izbore imaće i Pokret za demokratski progres (PDP) čiji će kandidat kako je najavljeno biti Nevzad Lutfiu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari