Vreme investicionih „mana“ u Novom Pazaru 1

Spomenik kulture od izuzetnog značaja i biser islamske arhitekture, Altun-alem džamija u Novom Pazaru, biće sanirana, rekonstruisana i restaurirana.

Sporazum o realizaciji tog projekta, pre dva dana, u ovom gradu, potpisali su ministar turizma i omladine Husein Memić, novopazarski gradonačelnik Nihat Biševac i predsednik Mešihata Islamske zajednice (IZ) u Srbiji muftija Mevlud Dudić.

Investicija je vredna 66,1 milion dinara. Ministarstvo obezbeđuje 56 miliona, a lokalna samouprava 11,1 milion dinara.

Ni ova vredna investicija, nije mogla da prođe bez pronalaženja „mane“ u sve prisutnijim „razjašnjavanjima“ između bošnjačkih političara.

Po mišljenju predsednika Stranke pravde i pomirenja (SPP), Usamea Zukorlića, „sporan“ je potpis ministra Huseina Memića, koji je kadar, u gradu vladajuće, Sandžačke demokratske partije (SDP).

Na svom fejsbuk profilu, podržao je potpisivanje sporazuma, ali Memića neće „za sve ružne reči koje je govorio“ za osnivača te partije Muamera Zukorlića i za to nije „tražio ni minimum halaluka (oproštaja – p.a.)“.

Predsednik SPP konstatuje da novac građana treba da ide za rekonstrukciju džamija, posebno Altun-alem, u čijem dvorištu je sahranjen muftija Zukorlić.

Ocenjuje da džamijama, u Srbiji, treba da se da mnogo više, jer „su decenijama diskriminisane i u njih vlast SDP ništa nije uložila“.

Potpisani sporazum neće „ni za milimetar promeniti kurs muftijinog političkog pokreta, da vlast u Novom Pazaru očistimo od narko – kriminala“, napisao je Zukorlić.

Na objavu je odmah reagovao predsednik Bošnjačko srpskog-saveza (BOSS) i nekada jedan od najbližih sradnika Muamera Zukorlića, Samir Tandir.

Zukorliću je postavio pitanje šta je sa traženjem oproštaja od koalicionog partnera Sulejmana Ugljanina, kojeg stalno optužuju za razbijanje IZ, ili Dijaneta Turske, čija inicijativa za stvaranje jedinstvene IZ nije uspela.

Tandir je ocenio da „ovakvi sporazumi jedino ne raduju ljude koji su ogrezli u mržnji, oholosti, zavisti i ljubomori“.

Privlačenje ili odbijanje potencijalnih birača, „istorijskim i krupnim izjavama“, znak je da bošnjačke partije ulaze u predizbornu kampanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari