Vreme je za drugo istorijsko njet: Beširi o porukama koje su Vučiću poslali evropski izaslanici

Ostavite komentar


  1. Ma naravno , a kad udari zima nit cemo imati ruskog gasa nit će nas EU pomagati jer smo zadnja rupa na svirali jer nismo u EU.
    Al razumem da za Beširija i slične neće biti zime .

  2. G. Besiri da li ste vi bas tako sigurni da je tamo siromastvo i nemastina???? Jer kada se pogledaju neki filmovi, ne mislim na kinematografiju, nego yutube i tome slicno, Amerika je prikazana u punom sjaju bede i siromastva naspram glamura koji se prikazuje, zato i kazem ne treba biti iskljuciv. Ziveli

  3. Испричај нам још мало шта се дешавало пошто ми изгледа нисмо били ту. Срамота.
    Предложи Украјинцима да предају Донбас и убирају паре од транспорта гаса и осталих привилегија.

  4. O čemu ovaj priča. Ne počinje istorija devedesetih niti sa Miloševićem. Jugoslavija je 1976 god. dobila specijalno priznanje UN za „savremeno uredjenje prava naroda“. Šta su Albanci od tada sve radili Srbiji, nikako da čujemo?

  5. I za drugo istorijsko, njet, treba imati m. da, što ovaj naš očigledno nema. Ostaje da se nadamo da će da mu porastu, u danima i nedeljama pred nama.

  6. Ne znam sto bi mi birali stranu. I ko izmisli strane u tom smislu. Preko dvadeset godina smo na frazi nekakvog puta u EU. Kakav put, to su stap i sargarepa za iole pametnog. Sve su vredno vec uzeli privatizacijom, mi ovakvi nikome ne trebamo

  7. Čovek lupa pa zakiva. Otkačiti te koji tako predstavljaju događaje iz prošlosti. Dosta sa Evropom i Kvintom.

  8. Zbog cega se ne objavljuju kriticki komentari na ovo bezobrazno agitovanje albanskog lobiste? Kako je moguce da medij registrovan u Srbiji koji podleze zakonima Srbije objavljuje otvoreni poziv za priznavanje separatisticke, velikoalbanske tvorevine cime se krse zakoni Srbije kao i Ustav Srbije? Ili prolaze samo „komentari“ tipa, „bravo“, „pravo u centar“, „sve istina“ i ostalo iz tog vec pateticnog repertoara?

  9. Sada je na potezu drzava Srbija koja je duzna da sankcionise sve one koji pozivaju na rusenje ustavnog poretka drzave Srbije.

  10. Neverovatno da je u Srbiji moguce da pro-velikoalbanski botovi i lobisti odradjuju zadatke bez ikakvog problema i da dobijaju logistiku „nezavisnih“ novina.

  11. Šta god rešili pogrešno će biti. Pojeli ste nam godine života, opljačkali ste što se moglo opljačkati. Sa predsednikom na čelu bulumentom novinara i opozicionih i režimskih.
    Neka vam je svima na zdravlje!!!

  12. Evropa nas neće a Rusi nas jedu iznutra…Šta je rešenje?Demarkacija granice sa KiM i ulazak obe zemlje u EU po hitnom postupku.Ovako,ostade bure baruta na Balkanu.

  13. Potpuno tacno. Za Srbiju bolno ali tacno. Stalno se namjerno zaboravlja zasto je Srbija uopste dosla u ovu situaciju s Kosovom. 800.000 protjeranih i 10.000 ubijenih i samo mjesec dana. Cijena se mora platiti.

  14. Ovo je katastrofalno losa analiza koja kao da je narucena iz Bona. Dakle, ne moze samo Srbija da placa “proterivanje” svojih stanovnika ali ne i Hrvatska koju iako je pocinila najvece etnicko ciscenje u Evropi posle II sv rata biva primljena u EU. Zao mi je gospodine Leo, ali teritorija jedne suverene zemlje nikome se ne poklanja, cak ni na zahtev najmocnijih zemalja sveta. Kosovo ke okupirano, i mi smo to primili k znanju… Ako je sve tako kako g. Besiri kaze zasto Spanija i jos 4 EU zemlje me priznaju Kosovo… Srbija nema prava i ne sme da olaksa otimanje nase zemlje zavojevacu priznavanjem fiktivne tvorevine… Nase pravo da kazemo ne samo njet vec i no… Istorijsko je i jedno i drugo… prezivece ovo srpski narod… preziveli smo i gore…

  15. Zar nije bilo 2Miliona proteranih? Ljudi placali i placaju za svoju nezavisnost. Mi smo kasno poceli sa prilozima. Ako vec mladi gospodin pominje racune za placanje, neka bude precizan

  16. I kad priznamo Kosovo i kad uvedemo sankcije uci u Evropsku uniju nećemo.
    Zašto! Koliko je pravoslavnih zemalja u Evropskoj uniji ako izuzmemo Bugarsku koja je u zadnja dva rata bila na strani Nemacke.

  17. Kosovo NIKADA ali NIKADA nece biti priznato kao nezavisna drzava od strane Srbije. NATO je izvrsio agresiju 1999 g i oteo Kosovo od Srbije bas kao sto je Rusija agresijom otela Krim od Ukrajine. Svakakvih gluposti sam se nacitao kako to nije isto. Jedino sto nije isto je ko je agresor a ko zrtva. Sve ostalo je isto! Btw zasto Ukrajina ne prizna Kosovo, ili Rumunija, ili Spanija… pa nece valjda vece patriote od nas da budu neke druge nacije koje imaju isti problem u najavi… jeste, bilo bi mnogo lako da kazemo super je sto ste bombardovali skole, bolnice, mostove, vozove, autobuse jer su i nasa deca kriva sto su se rodila… ali necemo to drugari… ne ide to bas tako… ni tako lako…

  18. Ovaj narod je patetican i nema hrabrosti da pomogne sebi. Ja na primer radim za 3500e iz Srbije, hteo sam da obucim sve drugare i da sljakamo zajedno za ogromnu lovu, samo se jedan iscimao i sada ima malo manju platu od mene, ostali i dalje piju pivo ispred prodavnice i kukaju kako nemaju za cigare. To je taj mentalitet vecitih luzera. Ne sumnjam da cemo opet doneti odluku na sopstvenu stetu i ako, zelim svima koji glasaju za to sve najgore posto i oni to zele sebi. Toliko.

  19. Vreme je da se pocnu sankcionisati oni koji lobiraju u korist velikoalbanske tvorevine na Kosovu i onih koji pozivaju na rusenje ustavnog poretka Srbije. Besiri te tuzne price o „zlim Srbima“ i „predobrim Albancima“ koje sada treba „obestetiti“ Kosovom neka prica onima koji veruju i da postoji Deda Mraz, mozda njih uspe da impresionira.

  20. Stvarno ste me razočarali ko Vam je na naslovnoj strani i sa kojim komentarom. Zivela i zivece Srbija.

  21. @milutin
    Interesujeme milutine sta to i kako utice na tvoj status?Hoces li ti ziveti bolje ili losije?Ne verujem,ali vrlo je vazno da se pokazes koliki si patriota i koliko si principijelan.Ali,nisu to cari zivota i to ne otvara nego zatvara granice medju ljudima a time i hteli ne hteli sami sebi nanosimo stetu.Secam se kad su sve zemlje u okruzenju dolazili u bivsu YU-u da se okupaju na nase more u to vreme.Danas su sve te zemlje u EU i mi njima gledamo u ledja,jer smo ostali u tu crnu rupu na Balkanu.Razmisli ti sada ,gde smo pogresili!

  22. Da nije smešno bilo bi tužno. Kakvih bre 800.000, pa trajnije proterano sa KiM 350.000 srba i ostalih. 50%, teritorije Kim je srba i Crkve. A odakle je dotični?

  23. @Ivan

    Imas takve u „republjik kosova“ i Albaniji koliko hoces na svim izborima pa glasaj, radi se o velikoalbanskim partijama iako sebi tepaju da se zalazu za „prirodnu aljbaniju“.

  24. @Dr

    Komentar bi ti mao neki smisao kada bi npr. drzave koje su ekstremno pro-NATO, pro-americki orijentisani kao npr. Albanija ili S. Makedonija u medjuvremenu postale bogate, razvijene, demokratske, medjutim u skoro svim aspektima su iza Srbije. Napusta ih stanovnistvo, plate i penzije iste ili nize, nezaposlenost, korupcija, demokratija na klimavim nogama…

  25. Stase ponasate ko djeca u zabavistu sto mora Vucic osuditi Rusiju ili Ukrajinu staje on kriv zataj rat osudili su oni Rusiju kojiso jedva cekali taj rat Sribija nije zeljela toga rata

  26. Radije sa bedom i nemaštinom, nego sa EU! Ne bih prodao veru za večeru, makar živeo na korici hleba. A vi, koji tako jeftine duše imate….šta tražite u Srbiji?…Nemačka jedva čeka takve.

  27. @Haris

    A koja je cena za proterivanje 250.000 Srba sa Kosova, za ubijanje na hiljade Srba, kidnapovanja, pljackanja, sistematsko unistavanje srpske kulturne i verske bastine? Koja je cne za ubijanje i proterivanje Srba sa Kosova tokom II svetskog rata kada su Musolini i Hitler na veoma slican nacin otcepili Kosovo od Srbije? Sta? Albanci ne placaju nista ili mislis da je ubijanje i proterivanje Srba nekaznjivo i dozvoljeno i da Albanci treba i da se nagrade?

  28. Nisam ni ocekivala nista drugo od Besirija, nego spinovanje. Postaje dosadno citati njegove analize

  29. Da li je gospodin Beširi boravio duže u Rusiji, ne mislim turistički i u kojim je gradovima bio. Živela sam tamo i ja to siromaštvo ne vidoh. To je ogromna zemlja gde je negde lošije negde bolje, negde odlično (Jekaterinburg npr), ali zemlja za respekt

  30. Како смете да говорите и радите против уставног поретка своје државе? Да ли бисте то могли да радите у било којој држави на свету? И ко вас финансира?

  31. Sasvim sigurno postoji neka NVO registrovana u Pristini koja dobija pare iz Srbije i koja lobira za reintegraciju Kosova u sistem Srbije i koja optuzuje Albance da su krivi za sve. Ili mozda ipak ne postoji?

  32. Тако је. Треба ново историјско НЕ… овог пута западу.

  33. Čitam komentare i vidim da većini nije jasno koliko mnogo Srbija dobija time što ima status kandidata za članstvo u EU. Proruska propaganda i sveopšte neznanje za koje je umnogome kriv režim je sada kamen o vratu Srbije.

  34. Kakve veze ima koliko imamo uvoz ili izvoza sa spoljno-politickom orijentacijom? Siguran sam da Kosovo nema ni tih 4% uvoza u SAD, pa su im oni najvažniji spoljnopolitički saveznik. Naravno da najviše trgujes sa komšijama ali to ne znaci da si im saveznik.

  35. Da se nalazimo u Spaniji I da das ovakvu izjavu vezano za Kataloniji ko sto si dao za Kosovo. Momentalno bi bio u zatvoru, ali nazalost mi nismo ozbiljna drzava ko Spanija

  36. Jel postoji drzava I zakoni kod Nas ? Covek javno poziva na rusenje ustava, drzave I nikom nista

  37. Sve gore pobrojano, plus naravno izvinjenje NATO paktu sto nas je suprotno medjunarodnom pravu i odluke SB UN bombardovao 1999 godine. Pa da nas vidi Bog i postanemo deo „zapadne
    medjunarodne zajednice“. Pravedne, miroljubive i bezgresne.

  38. Slažem se pod uslovom da je istina na koju se pozivaju zaista ISTINA u šta ja ne verujem..

  39. Koliko neistina u zaključku teksta, samo, sreća je što narod zna istinu.
    Naime, zaključak ti je kontraproduktivan i iritantan za one koji znaju istinu, a većina zna tačno šta se desilo na KiM. Nikada na KiM nije živelo 800.000 Albanaca a kamo li da je proterano. U laži su kratke noge. Toliko.

  40. Vreme je za prvo istorijsko „Ne!“, i to EU i Americi. Ili si sa nama ili si protiv nas, je totalitarno-fašistički princip kojem uvek i svuda treba reći „Ne!“.

  41. Leo Beširi. Ima apsolutno pravo. Istina je istina. Kakva Rusija, Amerika, EU. Svi su nama krivi, mi mora sami da pogledamo istinu u oci. Niko nama nije kriv mi sami krvi. Ili hocemo demokratiju ili ima da strahujemo i polako cekamo da jednog dana poludimo. Od 1980 god, zivimo u permanentnoj izolaciji i depresiji.

  42. Lepo rečeno ali ne ostvarivo. Zapad je ne pouzdan partner, i vazda bio protiv Srba o Srbije. Da je hteo da bude mira na ovim prostorima mogao je srpsko pitanje da reši raspadom Jugoslavije, isto onako kako je svima drugima stvorio države.

  43. Na zapadu ne vidim nista (znacajno)iz Srbija,a U Srbiji sve sa zapada i Kine.Koji je to reciprocitet?

  44. Ma bravo majstore. Batalite Rusiju I okrenite se ka EU. PA da I Srbija onda gas placa 3000$. Jesi li ti uopste procitao rezoluciju 1244? Masa stvari iz te rezolucije je prekrsena od strane zapada i nikom nista.

  45. Od svih komentara izabrao bih ovaj da citiram.Ne prodaje se vera za večeru.Bombardovali su nas, odcepili nam deo teritorije i sad hoće da uvedemo sankcije Rusiji što je pucanje sebi u nogu .

  46. Bravo Leo, Harise, Muhareme i ostali nevladini botovi. Danas je prevazisao sebe i profesionalno, nepristrasno i istrazivacko novinarstvo. Ovo u buduce treba da bude standard za voljeni Danas.

Ostavite komentar


Politika

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima 10

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima

Predsednik Kine Si Đingping je večeras, po dolasku u Beograd, poručio da mu je veiko zadovoljstvo što je u zvaničnoj poseti Srbiji "na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića". Si je i u ime Vlade i naroda Kine "uputio srdačne pozdrave i najbolje želje prijateljskoj vladi i narodu Srbije" i izrazio uverenje da će poseta "biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Srbije".

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.