Vučević: Politički logično da SNS predloži mandatara, Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpskoj naprednoj stranci (SNS)-a, istakao je u emisiji na TV Prva da nema podela u SNS i da su Ana Brnabić i on prijatelji.

Kako je istakao, postoji mogućnost, kako je to najavio Aleksandar Vučić, da koalicioni partner predloži mandatara za formiranje buduće Vlade Srbije, da to SNS prihvati, ali i obrnuto.

„Politički logično je da mi damo mandatara, da predložimo ime predsednika vlade. Manjinske stranke da parcipiraju u vlasti više nego ranije, jer je Srbija otvorena za sve građane“, naveo je Vučević.

Dodao je da će ostaje da se vidi da li će SNS da postigne dogovor sa SPS-om i Jedinstvenom Srbijom.

„Bitnije je kakvu će politiku da sprovodi Vlada od toga ko će biti mandatar“, naveo je Vučević.

On je naveo da je predsednik Srbije pojasnio da se u Briselu ništa dobro nije dešavalo i da nije napravljen napredak.

„Albanska strana, Kurti, došao s novim zahtevima, dodatno zakomlikovali celu situaciju“, istakao je Vučević i naglasio da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova.

Prema njegovim rečima, nemoguće je da se napravi kompromis, a da albanska strana dobije sve, a Srbija izgubi.

„Nema igranja s proterivanja Srba. Ne novog Bljeska, Oluje, progroma, a spremni smo da razgovaramo“, poručio je Vučević.

Što se tiče odnosa sa Zagrebom, on je istakao da „u Hrvastkoj kada ne znaju kako da reše unutrašnje probleme, sete se da postoji Aleksandar Vučić pa udri po njemu“.

Vučević je najavio povećanje penzija i plata u Vojsci Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari