Vučević u Skoplju: Srbija nedvosmisleno i snažno posvećena očuvanju politike mira 1Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je u Skoplju, na svečanosti povodom Dana Svetog Save – nacionalnog praznika Srba u Severnoj Makedoniji, da se Srbija danas nalazi pred ne manjim iskušenjima nego što je bila Srbija Svetog Save, istakavši da je Srbija nedvosmisleno i snažno posvećena očuvanju politike mira.

„Zahvaljujući mudrom i odgovornom rukovodstvu predsednika Aleksandra Vučića, Srbija hrabro i uzdignute glave ide napred i razvija se uprkos teškim izazovima sa kojima se čitav svet suočava, a Srbija i nešto više“, rekao je Vučević, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je naveo da rukovodstvo Srbije vodi politiku koja duboko utemeljenje ima u svetosavskom zavetu i da je Srbija „nedvosmisleno i snažno posvećena očuvanju politike mira, očuvanju slobodarskog duha da živimo u bratskoj slozi i ljubavi i međusobno i sa drugim narodima, da budemo posvećeni prosperitetu svoga naroda, izgradnji bolje i sigurnije budućnosti za svoje potomke“.

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski poručio je da će ideje Svetog Save ostati upamćene u istoriji naroda na ovim prostorima i dodao da treba da budemo ujedinjeni u zajedničkoj ideji mira i da kao narodi koji žive u regionu samo takvi možemo da idemo napred.

U čast praznika, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeljena je Svetosavska povelja zbog svega učinjenog za srpsku zajednicu u Severnoj Makedoniji, koju je Vučeviću, kao izaslaniku predsednika Srbije, uručio predsednik organizacionog odbora Svetosavskih svečanosti Ivan Stoiljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari