Vučić: Ako nismo u stanju da imamo slobodan promet robe o čemu da razgovaramo 1Vučić u obilasku Mačvanskog okruga u okviru kampanje Budućnost Srbije Foto: FoNet/TV

Još kratko vreme ćemo da čekamo, a onda moramo da sednemo i vidimo šta ćemo dalje, izjavio je danas u Loznici predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom taksi Prištine na robu iz Srbije, naglašavajući da je zabrinut zbog neodgovornosti albanskih političara i da nije optimista u pogledu razvoja situacije na Kosovu i Metohiji.

Za mene je veliki problem i postaje noćna mora neodgovornost albanskih političara koji ne razumeju da mi više nemamo zamrznut konflikt, on je odmrznut, sad se samo trudimo da sačuvamo mir i što je moguće bolje rešenje i za jedne i za druge, izjavio je Vučić. Hvala zapadnim partnerima na podršci da se to obezbedi, izjavio je Vučić novinarima u lozničkoj bolnici. Ako nismo u stanju da imamo slobodan promet robe o čemu da razgovaramo, mnogi ljudi na Kosovu ne razumeju to, konstatovao je Vučić.

Prema njegovim rečima, ubrzani rast Srbije jedino može da zaustavi narušen mir i stabilnost. Daćemo sve od sebe za mir i stabilnost i nikom nećemo dozvoliti da unižava i proteruje srpski narod, gde god živi.

Plašim se da će oni koji to pokušaju, videti koliko je srpski orah tvrd i čudnovata voćka, izjavio je Vučić. Odgovarajući na pitanja, Vučić je rekao da nikad nije bio ni na jednoj tajnoj večeri sa ksovoskim predsednikom Hašimom Tačijem. Toliko sam zabrinut zbog naših loših odnosa, da bih hteo da se pohvalim, makar i da sam ih tajno postizao, nažalost nisam, rekao je on.

„Nije tajna kad se sastanemo na prijemu kod (austrijskog kancelara Sebastijana) Kurca. Sebastijan pokaže slike, u Njujorku Federika Mogerini organizuje zajedničku večeru, šta treba da ga udarim“, upitao je Vučić. Naše je da pregovaramo da čuvamo mir, ni meni nije lepo s njim, ni njemu sa mnom, ništa mi tu nije lepo, moj posao je da se borim za Srbiju, poručio je predsednik. Pošto je u nastavku svoje kampanje „Budućnost Srbije“ posetio interno odeljenje lozničke bolnice Vučić je okupljenim građanima rekao da se mnogo više novca izdvaja za loznički kraj. U ovom trenu u ovoj bolnici ulažemo 497 miliona dinara za interno, grudno i psihijatrijsko odeljenje, izjavio je Vučić, navodeći podatak da će ceo bolnički kompleks koštati tri milijarde dinara.

On je najavio aktivnosti za ubrzani dolazak novih investitora u loznički kraj i poručio: Moramo da spasavamo srpsko Podrinje i zbog toga krećemo da gradimo autoput Ruma – Šabac – Loznica. Time bismo uradili velike stvari za Loznicu i garantovali budućnost narodu ovde, da živi od svog rada, rekao je Vučić i obećao bolji životni standard.

Vučić je najavio početak radova na izgradnji puta Šabac – Loznica u drugoj polovini leta, a direktor JP Putevi Srbije Zoran Drobnjak je naveo da će za mesec i po dana biti gotov projekat za taj put sa četiri trake. Danas imamo mnogo više novca u kasi, istakao je Vučić i naveo da je danas javni dug Srbije 50 odsto, a kad je bio premijer bio je na oko 70 odsto.

Predsednik Srbije je najavio da će se u devet gradova u Srbiji izgraditi najmoderniji stadioni, za koje su, projekte već uradili. U drugoj nedelji kampanje „Budućnost Srbije“ Vučić obilazi Mačvanski okrug. Pošto je u Bogatiću bio u obilasku rekonstruisane Osnovne škole „Mika Mitrović“, tokom dana će u Ljuboviji obići radove na rekonstrukciji biblioteke „Milovan Glišić“ i u Krupnju Planinske džemare. U Koceljevi Vučić obilazi fabriku nameštaja Pemi-stil Trlić a u Vladimircima rekonstruisani Dom učenika. Poslepodne u Šapcu u 18 sati Vučić će se obratiti građanima zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, najavila je press služba predsednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari