Vučić: Ako počne pogrom na KiM, reagovaćemo za 24 sata ako se NATO ne umeša 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da Srbija trupama neće ugroziti ni na koji način, da će u slučaju početka sukoba na Kosovu i Metohiji čekati reakciju NATO 24 sata, i da će tek ako se tada „nastavi pogrom reagovati i sprečiti ono što se dešavalo devedesetih ili 2004. godine“.

On je, gostujući na TV Pink, naveo da je to preneo generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu, da je vojska Srbije podigla gotovost, a ne vojsku, kao i da nije ušla u teritoriju Kosova i Metohije zato što Kumanovskim sporazumom i svim potonjim odlukama „nema pravo da to učini“.

„Siguran sam da su me ljudi u NATO dobro razumeli i da će preduzeti sve da očuvaju srpsko stanovništvo (na KiM). Mi smo mali narod i nemamo toliko ognjišta da ih rasipamo ili rasturamo“, naveo je Vučić.

On je rekao da ga je „pogodila“ naslovna strana sutrašnjeg izdanja lista Danas, koja ga „optužuje za zveckanje oružjem“, kao i da je postojao plan da se zatvore prelazi između KiM i delova centralne Srbije u kojoj žive etnički Albanci.

„Da zatvorimo Končulj, da puštamo samo Srbe na Ropotovo, i da nema dodira između Albanaca sa KiM i onih iz Bujanovca i Preševa. Mi smo mogli (to da učinimo), ta ideja postoji, ja sam protiv te ideje“, naveo je Vučić.

Reagujući na presudu Ivanu Todosijeviću, poslaniku Srpske liste u kosovskom parlamentu, koji je osuđen na dve godine zatvora zbog izjave o Račku u martu 2019. godine, Vučić je rekao da „isto misli o Račku kao i Todosijević“.

„Isto mislim o Račku, ja to javno kažem, samo meni ne mogu ništa“, rekao je predsednik.

On je dodao i da će jedinice Vojske Srbije na jugu zemlje, nakon današnje posete ambasadora Rusije Aleksandra Bocan-Harčenka, iste oblasti obići i vojni izaslanici „kvinte“, odnosno Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Nemačke, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

22 reagovanja na “Vučić: Ako počne pogrom na KiM, reagovaćemo za 24 sata ako se NATO ne umeša”

  1. Ponasanje Srbije stvarno ugrozava kosovske Srbe a posebno one juzno od Ibra. Za njih nema buducnosti na Kosovo. DOSTA!!!

  2. Sto nisi sprecio 1999 i tad si bio na vlasti ne glumi vise patriotu sve si ti ovo potpisao .

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.