Vučić: Beograd na vodi kritikuju oni koji nemaju ideje i snove

Ostavite komentar


  1. Moj san je i svih koje poznajem da zivimo u normalnoj drzavi, da tebe nema nikada SRBIJA NER BI IMALA TAKVO ZDRAVSTVO , SKOLSTVO , KULTURU PRIVREDU VOJSKU , POLICIJU, PRAVOSUDJE, I DA NE NABRAJAM, OD SVEGA STO SI URADIO NAMA GRADJANIMA SRBIJE JE NESTO STO NEMA VEZE SA ZDRAVIMA RAZUMOM, MINISTAR VOJNOI VULI, MINISTAR POLICIJE , STEFANOVIC A ONDA NEVEROVATNA ROKADA, DO SKORA SAM SMATRAO DA JE VOJSKA NEPRIKOSNOVENA, , kad vidim da najvisi vojni vrh stoji MIRNO I RAPOTIRA MINUISTRU KOJI NI VOJSKU NIJE SLUZIOI, JADNI STE VI GOSPODO GENERALI KOJI CUTITE I TO PRIHVATATE, AKO VAS NIJE SRAMOTA MENE I SVE NOIRMALNE I OBJEKTIVEN GRADJANE JE NAJBLAZE RECENO S R A M O T A
    ETO ZASTO JE VLADALAC VUCIC TO STO JESTE,
    N E V E R O V A T A N D I K T T A T O R, A SVE ZAHVALJUJUCI VAMA KOJI SAGINJETE GLAVU I CUTITE

    1. Izvini prijatelju a kakvu na ti vojsku prizeljkujes ?? Onu Slobinu koja je odvodila nase mladice u smrt i gubila vekovne teritorije ?? Pa meni je bolja ova Vulinova. Jer vojska je stvorena da cuva mir a ne da gubi rat.

  2. A koliko će nas koštati čipuljički snovi? Plaćaće cenu naši praunuci za raspadnute autoputeve (njihov poluraspad je započeo odmah nakon otvaranja) i Bgd na H2O potonuo u mulj, a pruga do Novog Sada će biti jedina pruga u Srbiji…

  3. Београд на води је ругање Београду! То што си ти умислио да је то нешто лепо је само ствар индивидуалне перцепције!

    1. Mi smo Vucicu odavno na vodi izađi među građe bez tvog Pinka ali ti si u svom svetu i nezelis pravu sliku kako se zivi.

    2. Da, Beograd je bio lepši, dok mu je u centu bio ogroman broj šupa, i nelegalnih objekata, napušteni vagoni, i železničke šine zarasle u korov. To ga je baš činilo velegradom.

  4. Urbanisti i arhitekte koji su se protivili izgradnji Beograda na vodi da odmah izcepaju diplome. Zašto? Zato, jer tako kaže predsednik.
    Velika ideja i još veći snovi da opereš lovu kroz Ruglo na vodi, da lex specijalisom učiniš sebe, rodbinu, kumove i ortake, se konačno ispunila.
    A železnička stanica? – što bi rekla Marija Antoaneta, kome je do vožnje neka se vozi helikopterom.
    A autobuska stanica? – videti šta je rekla Marija Antoaneta.
    A narod, šta je narod dobio? – glupi narod je dobio šta je i zaslužio. Dobio je biciklističku stazu širine 2 m, ekvivalentnu kilogramu šećera, litri zejtina i jednoj crvenoj. Malo li je na ovu skupoću i nemaštinu.

    1. Šta je još dobio narod? Dobio je najveću praonicu para u Evropi. E sad što nema nikakve koristi od toga … Ali neki imaju. Oni što najviše hvale ovaj projekat.

  5. Nisam fan Vučića, ali moram da priznam da je donekle u pravu. Javni iteres je nemoguće ostvariti ako se negira i privatni interes. Privatni interes je u osnovi kapitalizma, a mi smo 1990. godine kao društvo odlučili da se iz „socijalizma“ vratimo tamo gde smo stali 20.10.1944. godine u kapitalizam….
    Projektu „Beograd na vodi“ se može štošta zameriti, jer su ukusi različiti. Meni je bliža bila ideja da se na mestu današnjeg „Beograda na vodi“ grade parkovi, fontane, Nacionalna opera i Nacionalna glaerija itd., a da se na levoj obali Dunava od Pupinovog mosta do Pančevačkog mosta pravi „III Beograd – Beograd na vodi“.
    Mnogi su pričali o „Savskom anfiteatru“ o „Beopolisu“ itd, ali je jedino Vučić imao snago volje da se rači pređe na dela, što poštujem.
    Srbiji je potreban arugmetovani dijalog o svim društevnim temama u godinama koje su pred nama, jer samo tako možemo da civilizacijski napredujemo i da smanjmo zaostajanje za razvijenim svetom.

    1. Ti stvarno misliš da sa bilo kim iz ove vlasti pogotovu Vučićem može da se vodi argumentovani dijalog

      1. Da se razumemo, argumentovani dijalog sa bilo kim ko je bio i jeste na vlasti ne moze da se vodi jos od 2006. godine. Takodje nemojmo zaboraviti da ogroman broj SNS kadra danas potice iz raspada DS-a za vreme Tadica i Djilasa. Mnogo toga ima da se zameri Vucicu ali retko ko uopste pokusava argumentovano to da uradi. Svakako bojkot nije bilo resenje. I ne, nisam SNS bot vec regularan covek izgubljen izmedju dve krajnosti – ovakve opozicije i ovakve vlasti.

    2. Pa upravo jre ovim soliterima i sprečen san o Savskom amfiteatru, o spuštanju kroz park sa Terazija do Save sa fantastičnim pogledom koji je zatvoren ovi izgrađenim a još više predviđenim visokim građevinama. A sa novobeogradske strane videće se mesto sjajne vizure starog grada sa svim svojim slojevima i Avalskim tornjem kao završetkom, zid visokih zgrada novog mastodonskog naselja. Što kaže da će povećati cenu kvadrata u tom kraju, znači automatski da će sniziti cenu u starim delovima grada, degradirati stari, drevni centar, ugroziti i uništiti pešačku zonu i značaj Knez Mihajlove, Terazija i nastavka do Slavije. Radnje će tamo početi da se zatvaraju, jer to se već desilo u sličnim slučajevima gde su se izgradili takvi mega veliki prodajni centri udaljeni od istorijskog centra i pešačkih zona. Videćete da će jedna po jedna trgovina početi da se zatvara u centru, jer smanjiće im se drastično promet. Sve normalne države i gradovi, velike kupovne centre, uglavnom jeftinije robe, grade na periferijama grada uz prstenove i obilaznice, blizine autoputeva. A ovako to izgleda kad ti prostaci i seljačine odlučuju o razvoju grada. Primitivni, neotesani malograđani koji su se dokopali vlasti, a sanjaju o ličnom bogatstvu i raskoši. Ne misle oni o vama, misle samo o sebi i svom enormnom bogaćenju na vaš račun.

      1. A da se opsimenis malo. Cemu celi tekst gde je poenta da zloba uvek mora da ispliva pa dal’ ce na pocetku ili na kraju teksta ali mora.
        Jos nesto ne kopiraj one koji su vec o tome nesto napisali prethodnog dana, otuzno je.

  6. Imamo i mi snove Vučiću – da živimo u normalnom, demokratskom društvu, da nam mladi ne beže odavde, da ne lečimo decu SMS-om, da ne viđamo sugrađane kako traže hranu po kontejnerima, jednom rečju – da vam već jednom vidimo leđa.

    1. Vučić nema snove, nego noćne more i košmare koje nažalost ostvaruje, uz svesrdnu pomoć belosvetskih ala i vrana i domaćeg ološa. A vaši snovi, draga gospođo, koje i ja „snevam“ nisu snovi nego osnovna ljudska prava, na život i dostojanstvo.

  7. Nisam nigde usla sem u zgradu bivseg Geozavoda a ona ne da je lepa vec prelepa, ako i ostalo bude tako bice odlicno.
    Moja jedina zamerka je da su zgrade mogle biti malo nize, treba se popeti u Karuzo preko puta hotel Moskve pa videti kako izgleda odatle Beograd na vodi ako se odatle moze videti, tu bi se moglo videti da li je sve to preglomazno u odnosu na reku Savu , predpostavljam da je ono sto se u pocetku cinilo kao preveliko i da zaklanja pogled na reku Savu mozda i nije bas tako ali ko ce sada gde da ide dok vlada ovo cudo. Vazno je da se ne natrpa sa zgradama jednom do druge kao Novi Beograd to posle ni Bog od arhitekte ne ispravi.

      1. O Milice jest ti to došla da braniš tatu.
        E pa „dete“ skup pravila ponašanja ne internetu je napisan davno pre tvog rođenja, a jedno od njih opominje da nikada ne treba ispravljati slovne i gramatičke greške drugih nego se fokusirati na suštinu.

          1. Osnovno pravilo je da ljubomorni stisaju svoju ljubomoru. Ne proganjaj me na internetu to si radila na Politici a sada evo i ovde , uostalom neka znaju svi ostali pisem komentare a ovo je zena koja me proganja 20 godina, to zna i policija ali i mnogo gore stvari o istoj ili istima.
            Ubicete ljubomora sa tvoje dve reci zlobe i zla.

          2. Ti se izgleda necega bojis, ja sam sve sto sam imala rekla policiji, ako bi policija pogledala ko napisa ovaj komentar mogla bi mozda da dodje do proganjanja ako bi pratila period iz Politike do Danasa.

        1. Vanja ona bi me otrovala samo da moze, davna zelja joj se nije ispunila, a proganjanje na internetu jedino ne vidi policija iako joj je sve prijavljeno.

      2. A u nadi da ce mi objaviti komentar moj savet je da ne siris nepisimenost a i zlo i stavi tacku na kraju recenice.

  8. Opet bolesni manipulant zamenjuje teze.
    Pusti čoveče zgrade, pitanje je čije je to, čije su pare, ko finansira infrastrukturu a ko od prodaje uzima pare…
    Ne pravi se bre blesav, sve ugovore na sto, a ti sa Malim na odmor u Zabelu.

  9. Znači 95% možda i više gradjana Srbije nema snove jer ne može da priušti stan u Beogradu na vodi, imam ja jedan san i daće bog uskoro će postati stvarnost

    1. Kad 95 posto Beogradjana ima takve snove, zašto onda nije izašlo više od 5 posto Beogradjana na proteste protiv njega,i kad smatra da ti snovi nisu dobri?

  10. Najviće deo građana Srbije nikada neće ni stići do Galerije. To je za #nihovu decu#. Sve i da hoće, naši ljudi iz drugih gradova, varošica i sela neće imati gde da siđu kad stignu u BGD jer nemamo žel.stanicu, a uskoro nećemo imati ni autobusku. A oni su sebi i svojoj patiji napravili zabranjeni grad. A setite se, sve je počelo od onog restorana koji je bio podignut kao privremeni objekat i nikada se nije saznalo kome pripada.

  11. „Velelepno“… Kad sam videla tzv Bg na vodi, smislila sam novu rec – „veleruzno“.

  12. Prvi ovi hejteri i pljuvaci ce puniti kvadrate i juriti nova radna mesta i dobre plate !

  13. Da bi se ostvarili veliki ciljevi treba poceti od osvarenja malih. Et, moj mali cilj je da svi gradjani Beograda dobiju kanalizaciju. Bez toga gradnja Beograda na vodi lici na coveka u odelu sa usranim gacama.

  14. O čoveče, na kojim si ti drogama? Od tvojih snova i laži ćemo svi pobeći iz ove uklete zemlje.

  15. Beograd na vodi
    ,ruglo Beograda, sa Kalemegdana zatvoren pogled ka. To ideru,Avali ,sMo strce nakazne zgradurine.

    1. Jel ovo Vucic poredi soping mol,privatan dil njegove familije i njega sa,laznim investitorima sa gradnjom hrama Sv.Save ???Pa sram ga bilo

    2. Onda ispada da je pre 2012. godine, Srbija bila raj na zemlji, i da se tad živelo mnogo bolje nego sad?Svi vrlo dobro znamo da to nije tačno.

  16. ne postoji nista tako nemastovito, ruzno, neuklopljeno u okolinu i sto narusava prirodni izgled kao zgrade Beograda na vodi.
    To je arhitektonsko ruglo!

      1. ako je London naruzen , onda zasto ne bismo i Beograd upropastili…
        Pa valja uciti sa tudjih gresaka.
        Naravno ja ne mislim da je London naruzen.

  17. Svaka cast za ideju .Otvoren soping centar za bogate stanare , starlete i politicare.Ko se ovde zajebava.Postavite na promenadi kontejnere za gadne i siromasne.Koliko bi u Srbiji trebalo otvoriti promenada kontejnera.To je jedina tuzna tema ove zemlje.Hoce li nam bolestni i hendikepirani navaliti u soping mol….

    1. Nemaju pasoše za Zabranjeni Grad. Skoro je milicija ispendrečila nekog jadnika na “promenadi“, nije imao ausvajs…

  18. Pre nekoliko godina je Vučić rekao da je to investicija od 3.5 milijardi evra i dok je tako bilo,mnogi su to podržavali,iako je to bila laž i dogovor „u kafani“sa nekim arapinom!Šta bi bilo da je to uradio pok.Djindjić ili Tadič.Ovako,obožavaovi lika i dela linije Karlobak,Ogulin Karlovac i Virovitica glasaju i dalje za komuniste i radikale,bez obzira na sve ratove,inflacije sankcije i još mnogo toga,jer su i oni to podržavali!

  19. Ne mirišem ove radikale u bilo kom agregatnom stanju.Ali idem do Brankovog mosta da vidim to čudo ,,pameti,,utisci su :prvo smrdi na fekalije niska Sava,Restorani u kojima mogu samo lopovi da sede,cene su astronomske,saobraćaj bože sačuvaj osim biciklističke staze koja je tu i ranije bila ništa novo.Hvaljenje pošto je metar kvadratni je prevara da bi se podigao porez jer Bože moj sada je sav Beograd poskupeo,Batajnica mu dodje kao Maldivi…..o gradjanima koji tu moraše da pazare nekretninu nisam puno razmišljao,kada počnu da plaćaju,,haus geld,,upravnika,čuvara,čišćenje,porez na lux….biće spašavaj se ko može……………

  20. Evo ja recimo, neosećam potrebu da ostvarujem bilo čije ideje i snove ali očekujem da zbog toga nebudem šikaniran. Pa još kad to pokušavaš ostvariti na moj i račun većine, postaje neljudski i nehumano.

  21. Treba otići na lice mesta pa videti na čega liče deonice autoputa prema Šidu rađene prošle i ove godine. Duboki kolotrazi , koji dostižu dubinu i do 10 cm su slika javašluka i lopovluka, koji ne zna za meru i granice. U Kini bi investitor i izvođač ovakvih „radova“ bili streljani na licu mesta.

      1. Ne kopiraj i ne citiraj druge a ako vec to radis onda napisi od koga si prepisala komentar. Tako rade pristojni ljudi.

  22. Citav drzavni vrh ukljucujuci i vladara otvara trzni centar.Scenografija iz diktatura treceg sveta.Nedostajali su jos samo Dodik,Mandic i Amfilohije.

  23. Beograd na vodi je postao velika turistička atrakcija. Konačno imamo uređeno priobalje.

    1. @Filip***Zato nemaš železničku stanicu u centru grada već u Prokopu,a onda će ti do buduće autobuske stanice na Novom Beogradu trebati bar 1,5 h klackanja gradskim prevozom,ako se snađeš(može i taxi ili metro sa besmislenom rutom,kada ga bude).Znači,mapu Beograda u ruke i sretan put! Kako to da se niko nije dosetio da se uredi savsko priobalje,uklone nelegalni splavovi,da se konačno očisti i sredi Veliko ratno ostrvo?…I Kaluđerica je velika turistička atrakcija!

    2. Bas tako Filipe, nemamo u Geozavodu narkomane i dilere, prostitutke i klosare, nemamo zardjale vagone i polovne autobuse, zaraslo siblje i ko zna sta jos je bilo tamo koliko znam cak i nekih leseva, meni se samo ne dopada insistiranje na Luj Viton tasnama.
      Sve ostalo je odlicno u svakom slucaju rugla vise nema.

  24. „Porasle cene stanova,povećana imovina onih koji tamo žive…“?! To će verovatno silno obradovati eventualne kupce nekretnina u okolini BG na H2O!To podseća na slučaj kada je moja sestra htela da kupi stan a menadžer joj je ponudio cenu mnogo veću od realne,pošto će se otvoriti akvapark na Novom Beogradu! Koliko treba povećati cenu mog stana pošto je „Lidl“u blizini?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.