Vučić: Bilo bi neodgovorno očekivati čuda u rešavanju problema Kosova

Ostavite komentar


  1. Za dugotrajan mir na Balkanu najbolje rešenje je da DVA najveća naroda na zapadnom Balkanu (8 miliona Srba i 5 miliona Albanaca) imaju REALNE nacionalne države u EU i NATO (bez novih stolica u UN) :
    – Srbija sa Srpskom i severom Kosova (plus ZSO i zaštita srpskih svetinja), i
    – Albanija sa ostakom Kosova (plus autonomija u zapadnoj Makedoniji)!

    One se ne moraju međusobno voleti , ali se moraju uvažavati i sarađivati.

    1. Sta je tebi tu pravicno?
      1) Albanci vec imaju svoju drzavu
      2) Ajde Srbija da otera sve albance iz Albanije i trazi aneksiju te teritorije. Efikasno bi mozda bilo, ali nikako pravicno!

      Vucicevi poltroni bi trebali da svrate malo do skole da porade na prostim principima logike – cesija teritorije je VELEIZDAJA!

      1. Ajde bre se otreznite vec jednom, kakovo proterivanje, posle kervavih ratova na celoj teritoriji bifshe RSFJ i zadnjeg rata na Kosovu , posle tolikih masakra nad civilima, seksualnih silovanja, miljon proterivanja i dalje se misli na kompromis. Posle priglasenja nezavisnisti mislise na podelu, na ZSO NA KULTURNA BASTIA kakva bre kulturna bashtina to su kulturna bastina albanaca od Ilira pa na ovamo. ceo svet zna da albanci pripadalju tri kulturama veroispovesti i smo primer tolerancije. te bastine su srbi su prisvojili kao njihova bogatstva sto nije znase da manastir decane su stitili vekovima albanci jel to je albanska bastina . imajuci u obzir da islamska veroispovest je stigli na balkan vladavinim turaka dok albanci su ovde od pre nase ere. pa sada razmislite i osudite ko je u pravu i ko je u svome a ko okupator. citajte malo istoriju napisano od evropljana a ne samo vestasku istoriu srpske akademiju koja nauci srpsku decu da mrze sve oa na kraju i svoj narod.

    2. Svaka cast. Izgubio si sve okupatorske ratove sa susedima i deo teritorije i jos uvek delis i krojis tudje, a ni svoje nisi uspeo da sacuvas

      1. Dekis, SFRJ se raspala jer su :
        1. Slovenci i Hrvati hteli nacionalne države (po Ustavu iz 1974., a u skladu sa Drezdenskim kongresom KPJ iz 1928.), a
        2. Srbi nisu imali političku snagu da pobede tzv „beogradske jugoslovene“, niti titove generale u JNA !
        Srbi danas moraju završiti proces stvaranja nacionalne države, tj REALNE Srbije, u kojoj bi živelo 7 miliona Srba, dok bi u susednim državama ostalo 700.000 kao nacionalne manjine !

        1. Glavni povod za raspad SFRJ nosi poogubna politika Slobodana Miloševića koji je imao neizmernu želju da bude novi TITO i da ima svu vlast u SFRJ. Tu su bile i težnje za promenu sistema izbora jer je hteo majorizaciju, tj. hteo je glasovima Srba da dobije veliku izbornu većinu. Kada su to shvatili u Sloveniji i Hrvatskoj, a kasnije i u BiH odmah je i tamo počelo protivljenje i rast nacionalizma.

          1. Дрезденски конгерсе КПЈ је био 1928.г., Титов Устав је донет 1974. , а Слоба се појавио на 8 седници КПС 1988. када је уз помоћ генерала ЈНА сменио Ивана Станболића !

      2. Lupetate bez cinjenica i argumenata. Vucic je devedesetih imao samo jednu drzavnu funkciju i to ministar za informisanje od 1998.do 2000.godine i nije vodio nikakve ratove.

  2. Gospodine Vucicu ,albanci sa Kosova imali vezene ruke ne samo 12 runde nego 100 godina ali ima boga negde sada su slobodni i nemaju potrebe da izadhu u ring.Vi nemate vezane ruke nego vezani mozak sa vasom besnislenom mitologiju

    1. Господине Флором, вашу вагиналну државу сте добили захваљујући комунистима и неконтролисаном рађању. Захваљујући америчкој окупацији опстајете, Вучићу је забрањено да потпише било шта, а онда, ком опанци, ком обојци.

      1. Gosp. Goran, film je prosao. Mi imamo drzavu a ti samo sanjaj dalje, dozvoljeno je. Ko nam dao i kako smo mi drzavu dobili to je sekundarno, niko ne pita za to. Samo jos jedno, Kosovo je otislo za uvek, i to ste vi sami ovako hteli, hteli ste da imate 1,9 mil gradjana drugog reda e to ne ide tako. Trazili ste, dobili ste. Nadam se da redaksije ce da mi objavi ovaj komentar. Hvala puno.

        1. @komsija

          Da imate drzavu na Kosovu bili bi u Un, legalizovani i niko ne bi pregovarao nista. Te price kako je „Kosovo otislo zauvek“ je pricao i tvoj deda za vreme II svetskog rata kada su vam Italijani i Nemci pomogli u otcepljenju od Srbije. Nije ni to dugo trajalo pa nece ni ovo. Srbija je bila u jos beznazdijoj situaciji za vreme turske okupacije pa je i tada uspela da povrati Kosovo. Ako se u Srbiji ciji deo i Kosovo osecate kao gradjani drugog reda, slobodno mozete u maticnu vam Albaniju pa uzivajte.

          1. Tada u drugom svteskom ratu, stvari su bili drugacije. E sad je nesto drugo. Tada nismo imali nista es sad smo stvorili vojsku. Jos malo pa stize naoruzanje i bicemo jaci. Kad je Srbija pre 99-te vrsila represije nad nama, nismo imali nista. I jos jedna druga stvar, ti si jak u tastaturi. Ja nemam odakle da idem odavde. Ja sam ovde, dodji ti i pokusaj da vratis Kosovo u Srbiju jos jednom pa ces da vidis. Cetiri rata ste izubili, i peti bi ste izgubili.
            Pozdrav svim ljudima dobre volje

          2. @komsija

            Koju „vojsku“ ste vi stvorili? To sto ste na parcetu papira napisali da sada imate „vojsku“? Za deset godina, uz neprestana ulaganja od preko milijardu evra i ako u medjuvremenu ne izgubite sponozore mozda cete imati vojsku ali i tada ce to biti najslabija vojska u regionu. Osim za zabavljanje Albanaca sa jeftinijim kartama i ta pumpanje njihovog sovinizma (kod tebe ocigledno vec pali) i za izivljavanje nad preostalim Srbima, ta „vojska“ ne sluzi nicemu. I kako nemas gde? Imas maticnu ti Albaniju, polupraznu drzavu, tako da ima sasvim dovoljno mesta da se ti i tebi slicni tamo nacionalno izivljavate.

      2. Tu zelju ste uvjek imali da nam se mjesate i u krevet.Dosta ste ubili i isterali albance is svog ognjista sa pomoc Rusije inace da ne bi Rusija bila vjeruj mene ne bi ste mogli nikada da stvorite vasu vaginalnu drzavu u tlu balkana,sigurno bi ste zivjeli u karpatima od kuda ste dosli.Pa sada USA ima u ruku istoria se promeni pa ti garantujem tvoj presednik dali Vucic ili neki drugi ce da potpise i ce da moli

        1. @Florim

          Vidim da komentarisanje koristis za lecenje nacionalnih i licnih kompleksa i frustracija, ako, samo nastavi, makar nisi na ulici.Ali ako mislis da ces nekoga ovde, na ovom sajtu da impresioniras tim monumentalnim neznanjem, narcis-naci lupetanjem, paraistorijskim izmisljotinama i palanackim rasizmom, onda gresis. Zasemjavanje prisutnih i blamiranje samog sebe ti je maksimalan domet. Mozda da probas na nekom navijackom sajtu, tamo ima vise slicnih tebi, sa svih strana.

        2. Nakon raspada Rimskog Carstva 476 g. svi istorijski izvori i istoričari sem srpskih istoričara i SANU) potvrdjuju, da od kraja 5 veka preko celog 6. Veka i do početka 7. Veka trajao je dolazak, Srba i drugih plemena sa Karpatskih područja, a naselili se u Ilirskom Poluostrvu zvanu (Iliria). Ovi plemenski došljaci nazvani su Južni Slaveni. Južni Slaveni čine jednu grupu od tri postojećih plemenskih grupa (istočnih i zapadnih plemenskih slavena).
          „Kosovo/a nisu je Srbi doneli u Torbi sa Karpatskih planina Adem Demači, TV Bg“. Neka se protivnice i falsifikatori istorije služe vulgarnim rečnikom, jel su se dekadentnom mitologijom odgojeni.

        3. Bojim se da ste vi u nasem ‘priznanje krevetu’. Ne mozemo ni vas ni vaseg ‘priznanja’ da se resimo kao stidnih vaski. … Imate li svoju ‘kvazi drzavu’? Imate !!! Idite vise sa milim Allahom i bavite se sa onih 100 zemalja koje tek treba da vas priznaju. … Dovoljno nam je problema i bez bas. A vaseg Vucica mozete da ponesete sa sobom.

          1. Imas pravo samo jos jednom da ti kazem da smo mi od 99 otisli ali u vasoj glavi postojimo jos?Vi morate da se ubedite da Kosovo otisla papa papa

    2. Opet nas ‘Muja iz Kanade’, … koji se jednom potpisuje sa ‘Florim’, drugi put sa ‘Florin’. Ne zna mucenik sta je i odakle je, kao i vecina njih.

  3. a ja pomislio da ce nas postedeti bar za novogodisnje praznike, on nema obzira i mora 24 sada 366 dana biti u centru paznje.

  4. Srbija se ekonomski oporavlja i to je veliki uspeh.Kosovski problem je višedecenijski i nije ga Vučić izazvao ali sada mora da rešava nešto što su prethodne vlasti dodatno zakomplikovale i skoro se odrekle Kosova jer nisu bili sposobni ni za šta drugo. Vučića je karakteran i iskusan političar koji traži rešenje kroz kompromis a ne kroz prazne priče i ulaže neverovatnu energiju u oporavak Srbije

    1. I rezultati tog………“ulaganja neverovarne energije“ su – koji? A, koliko onomad, kada god se kandidovao za neku funkciju je obećavao i ubeđivao građane da: „Imam rešenje za Kosovo i rešiću ga kada dođem(o) na vlast“. Sada bi da kukumavči, prenemaže se, glumata frazama,…………i vadi se na sve i svašta. I prolazi mu to kod ovako naivnog naroda. Dokle? Videćemo.

  5. Kada bi malo Amerika i Engleska sjahale sa nasih ledja, resenje za Kosovo bi se odmah pojavilo.

  6. Ova godina će nam doneti mnogo toga dobrog i zato verujemo u pozitivan ishod.

  7. Уколико Вучић мисли да ће му неко опростити ову најављену издају, онда је у приличној заблуди.

  8. S obzirom da je Kosovo izgubljeno 2008,stvarno bi bilo iluzorno očekivati čuda!!

    1. Независно од политичких убеђења или идеја, свако ко је спреман да напише и изјави овако нешто је ништа друго него олош. У сваком погледу.

  9. Predsednik će morati da donose teške odluke i racionalnom politikom, mirno i razumno omogući nastavak dijaloga.

  10. Prethodnu godinu pamtićemo po radu i ispunjenim obećanjima. U teškim uslovima urađeno je ono što je bilo realno i racionalno . Srbija treba još više da ojača, najpre ekonomski a onda i na svim drugim poljima, kao takva, moći će da postavlja uslove kao što sada njoj postavljaju drugi. Predsednik Vučić ima viziju da tako nešto i ostvari. Nema potrebe ponavljati šta je sve uradio za ovako kratko vreme, fabrike, infrastruktura, jačanje vojske … Jednom rečju ono što je obećao to je i uradio za razliku od mnogih pre njega.

    1. Grešite. Da on ima bilo kakvu viziju ne bi se pojavljivao skoro u svakoj reklami na televiziji, novinama, radiju….
      Samo čovek bez vizije pokriva učestvovanjem u svim medijima svoju nesposobnost.

  11. Srećna Nova godina svima, ali nema boljeg života, dok se ne reši kosovsko pitanje, a da bi se ono rešilo, političari moraju znati PET stvari :
    1). Kosmet će uvek biti srpski, tj u duši i srcu svakog Srbina ;
    2). formalno i realno ono je samostalna država koju priznaje skoro cela Evropa , SAD, Kanada, i dr. zemlje;
    3). u tim državama koje su priznale Kosovo, živi 3 miliona Srba, koji šalju rođacima u Srbiji 3 milijarde evra godišnje, bez kojih Srbija ne bi biološki opstala;
    4). Srpska će se lakše prisajediniti Srbiji (REALNA Srbija), kada se Kosovo pripoji Albaniji (REALNA Albaniaj);
    5). Vatikan i Katar, formalno ne priznaju samostalnost Kosova, a u suštini ga podržavaju , jer tako slabe PRAVOSLAVNU Srbiju i Balkan !

    1. Saglasno činjenicama, OPTIMALNO rešenje je :
      1. Sever Kosova ostaje Srbiji (kao i Republika Srpska) ;
      2. ZSO na KiM dobija velika ovlašćenja, kao i zaštitu srpskih svetinja ;
      3. Ostatak Kosova dobija stolicu u UN i članstvo u svim udruženjima (bez formalnog priznanja od strane Srbije).
      4. Sve garantuju EU, SAD i Rusija !

  12. Moramo da ucinimo sve da se dodje do resanja prihvatljivog za obe strane

    1. Europa je vec odavno okrenula
      Srbiji ledja. Nazalost Srbija mora
      da trazi druge drzave u pomoc, i
      UN to je jedino resenje.

      je izgubio povjerenje,

  13. Podsetio bih botove, koji po službenoj (i plaćenoj) dužnosti brane lik i delo AV-a, na sledeće činjenice:
    – pod režimom AV-a Republika Srbija je povukla sa KiM sve svoje
    (republičke) institucije, i prepustila ih institucijama *Kosove
    – pod režimom AV-a i pod njegovim neposrednim uticajem, Srbi sa KiM
    (Srpska lista) su na *Kosove u sramnoj koaliciji sa ratnim zločincem R.
    Haradinajem
    – Savetnik AV-a je jedan od glavnih zagovornika bombardovanja Srbije
    1999., Bler (Anthony Blair)
    – AV je u jeku američke predsedničke kampanje išao na noge Klintonovima,
    (valjda znate ko su oni , kao i Bler); tamo se javno kajao zbog svoje
    politike devedesetih; dobio je kao nagradu tapšanje po leđima od Klintona;
    imate botovi video – klip o tome na YouTube
    – AV je svoju politiku iz devedesetih okrenuo za 180 stepeni. Sada mu je
    ulazak u EU glavni cilj, itd., itd. Danas liže ono što je juče pljuvao. Kada je
    bio iskren, onda ili sada? Biće da nije ni onda ni sada.

  14. Problem Kosova je kljucni. Kao sto je zakljucenjem Briselskog sporazuma Vucic dobio podrsku EU u vidu znacajnih investicija (posebno iz Nemacke), ali i zmurenje nad gusenjem vladavine prava i slobode medija, tako ce sada zapasti u nemilost. To se vec oseca po usporenom otvaranju poglavlja, vise ce biti obracanja paznja na vladarsku samovolju u Srbiji, a u pitanje ce doci nove investicije iz EU. Opredeljivanje za zamrznuti konflikt je pogucno za Srbiju koja godisnje gubi 35000 stanovnika u razlici mortaliteta i nataliteta i jos otprilike toliko onih koji odlaze u inostanstvo. Na Kosovu je stanje, sto se Srba tice, jos i gore, posto je od nekadasnjih 220.000 iz 1999 sada ostalo oko 106000, a u uslovima neizvesnosti taj broj ce se dalje smanjivati.Neozbiljno je bilo davati obacanja evropskim liderima da ce Sporazum biti zakljucen do kraja 2018, a onda na.istaku iste raci da bi bilo cudo da uopste dodje do istog. Racuni za to ce neminovno stici…

    1. Vise od 50 hiljada srba doslo je u Kosovo posle rata sa Hrvatskom,tada Milosevic sve srbe sto su se iselili iz Kraine dove na Kosovu,Tako je pokusao jos jednom da kolonizira taj deo.Bilo je puno od nji da nisu hteli da zivu u Kosovo po su prodali sve sto su od tadasnje vlade srbije ko poklon uzeli.A sta se tice srba gde su ziveli u Kosovu od vrema cara malo je pobegao.Posle rata na Kosovu istina je da su jed broj pustio Kosovu neki su se uplasisli a neki su imali krvave ruke,vecina od nji opet su se vratili i danas zivu u taj deo.Mozete da propagandirate kako hocete ali nije istina.Istina je da na Kosovo uvjek ziveli 90posto albanaca i od toga 5posto srba i pet posto ostale nacije.

  15. Možemo se mi busati u prsa do mile volje, svi znamo da jeKosovo davno izgubljeno i trebalo bi spašavati severni deo, ako je moguće. Svi to znamo.

    1. Nije bitna teritorija , nego da Srbi na Kosovu bezbedno žive !
      Zato je potrebna ZSO , uz garancije EU i NATO !

    2. Zbog takvih kao sto ste ti i Vucic, … ‘sacuvacemo mi severni deo’, … Kosmaja!!!

  16. Kosovo od 2008. nije praktično u Srbiji. Treba to prihvatiti i uspostaviti sa njim dobru ekonomsku saradnju, ako je moguće. Naš narod je tamo, treba o njemu misliti. Razgraničenje je najbolje rešenje.

    1. Ti ces o tom narodu ‘misliti’ kroz njegovu predaju siptarskoj drzavi i otpisivanjem drzavne teritorije Srbije okupatorima? To se zove Veleizdaja i za to ce vam biti sudjeno!!!

    1. U dijalogu je sa samim sobom, od kada se rodio. Nikako da ga zavrsi i kaze nam sta je odlucio …

    1. Šumadija je srce Srbije jer je tu pod Karađorđevićima i obnovljna Kraljevina Srbija koju su stvorili Nemanjići u Raškoj 1220.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.