Vučić Čepurinu: Zabrinuti smo zbog formiranja vojske Kosova

Ostavite komentar


  1. Ovi sastanci sa ambasadorima počinju da liče na seanse za oslobađanje od stresa. Predsednik je sklon dramatizaciji stvari i svaki put to manifestuje na dva načina: pozove se na „javni servis“ koji je gotovo pa njegov privatni sudeći po ponašanju prema toj kući i odnosu prema novinarima sa koji.a razgovara, ili odmah poziva ambasadore. Međutim, za analizu je šta on radi između toga. Mahom provocira zapadne zemlje, zna se koje su uvek dežurni krivci – i jesudelom da se razumemo, ali one to nikada nisu krile, ambasadori SAD, Nemačke,VB, Francuske…uvek javno istrajavaju na svom stavu i tako i čine. Svidelo se ili ne znamo šta misle. Šta međutim misli „bratska…prijateljska…“ Rusija saznajemo kroz floskule i protokolarna obaveštenja tipa „pratimo situaciju“ i mahom pucanjem iz prazne kubure. Pitanje je: ako mi nismo okrenuti zapadu- zašto jednostavno to ne kažemo ? Zbog čega ne prekinemo pregovore sa EU i ne zaključamo kapiju za sve sa zapada i to je to ? Zašto da se muče političari i taj deo birača ? Lepo mi njima u brk i to je to. Ali jutro posle je ono što muči ove pljuvače zapada. Niko se od Rusije nine hleba najeo.Pa ceo nekadašnji istočni blok je pobegao od njih glavom bez obzira. Ko se seća na šta su ličile Čehoslovačka. Mađarska, Poljska ili Rumunija, Bugarska taj zna razliku između nekada i sada. Ali ti onda dolazimo na dijagnozu, čekaj, pa znanje, novac, pomoć (na gotovo celom državnom voznom parku ..hitna pomoć, vladine kancelarije, specijalizovana vozila za MUP) stoji da su donacija EU, Japana, Norveške ili USA. Nema ništa iz Rusije ? A da, to smo mi, želimo da veeđamo (predsednik pogotovu i njegovo okruženje) da govorimo neistine i širimo mržnju, a ovamo na konferenciji za štampu osiljeni ih najstrašnije prozivamo. Pa čemu to ? Ko je onada ovde lud ? Mislimo li da zapad ne zna za to, da ne gleda TV , čita novine…da ne govorimo o suptilnijim metodama obaveštavanja. Pa žao mi je, ne može se tako, a do tada, prijateljska i bratska ostaje do daljnjeg ipak samo EU.

  2. Jedini spas od izmišljanja opasnosti je da Vučić skloni u zaborav, a da Srbija ojača kao demokratska zemlja u kojoj će vladati demokratska politička kultura. Tada će, umesto širenja propagande straha, jačati društvo (kulturno i privredno), pa eventualni sitni šovinizmi spolja neće biti ništa više do komičnog incidenta.

  3. Ako iko doprineo na formiranje Vojske Kosovo su vucic dacic vulin djuric drecum itd svako nedelu pozove nacionalni stab za bezbednost i dizanje pripravnosti vojske serbije u borbeno gotovosti i ako znaju da „administrativni“ CARINU ta vojska ne sme da prelazi prema Kosovu ali da zamajvate javnost botove u serbiji doprineli da zapad kaz pa stani bre sto da bi ginuli nasi vojnici KFOR-a ako serbija pokusa da ulazi sa vojskom na Kosovu kada to mogu Albanci samo da ih obucemo naurozavamo i opremimo pa sami neka brane Kosovu HVALA uve beograd sa pogresnom politiku je doprineo na korist Kosova .

  4. Verovao bi mu kada bi izvršio korekciju Ugovora o kupovini NIS-a za 450 miliona dolara i bar povećao cenu rudne rente na 9% od cene izvađene nafte (evropski minimum) , umesto sadašnje 3% ( razlika 150.000 miliona godišnje) , jer su tako za 3-4 godine već otplatili sve što su dali !
    Sve dalje spada u domen pljačkanja građana Srbije od Gasproma i naših tajkuna u nafti i gasu,
    Pogotovo imajući u vidu da Ugovor ima klauzulu da važi pod uslovom da se do 2018. izgradi GASOVOD Južni tok ! !
    Znači, sada mi njima nazad 450 miliona dolara , a oni nama NIS !

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.