Vučić: Dobrovoljni davaoci tuđe krvi podli su kao oni koji bi priznali Kosovo 1Foto: printscreen / Ćirilica TV Happy

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su oni koji pozivaju na oružje i ratovanje jednako opasni po državu kao oni koji kažu da se Kosova i Metohije treba odreći.

 

„Imate te tobože patriote, ‘dobrovoljne davaoce tuđe krvi’od kojih se niko nije prijavio da pomogne sa oružjem kada je bilo teško na Kosovu i Metohiji, ni političari ni analitičari, nisu se prijavili da pomognu nikako, osim što su kritikovali svoju državu jer im to manje pogađa interese. I ti ljudi su jednako podli i opasni po državu kao i oni koji kažu da treba prihvatiti nezavisno Kosovo i Metohiju“, rekao je Vučić.

On je na televiziji Hepi istakao da u eri društvenih mreža najveću podršku imaju laži i ekstremni stavovi, a niko neće da pohvali Beograd na vodi, puteve ili bolnice.

Govoreći o pritiscima iz inostranstva, pre svega iz Evropske unije, Vučić je rekao da se ne plaši da li će biti otvarani klasteri i da li će Srbiju da drže „kao Tursku“, jer kako je naveo „nikog neće pustiti u EU“ pre Srbije, ali da se plaši povlačenja investicija i da su evropske investicije iz Rusije povučene vrlo brzo, iako su ulaganja u Rusiji bila mnogo veća.

Ponovio je da ga po povratku iz Davosa očekuje sastanak sa kako se izrazio „velikom četvorkom“, kao i da je put u EU za Srbiju veoma važan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari