Vučić: Država je u Hram Svetog Save za tri godine uložila 43 miliona evra

Ostavite komentar


  1. A decu lečimo SMS porukama!!!!!!! Ali to su naša deca – nisu vaša pa nije ni bitno.

    1. Tako je Milane, za lečenje dece nema para, a za ovo megalomansko zdanje koje ne služi ničemu ima para. Ko veruje u Boga ne treba mu hram, ako je Bog svugde može se moliti i kod kuće. Ma džabe prvorođenom donacije u hramove kada će da gori u paklu.

      1. Hram Sv.Save su već jednom pretvarali u konjušnicu, oni koji nisu mogli da mu nadju svrhu, ali izgleda da i takvih i danas ima.

        1. Veću korist bi imao kao konjušnica…
          Sveti Sava bi prvi s prezirom osudio hradnju ovakve megalomanske.i zlatoljubive zgradetine! Rasipništvo i zlatoljublje je greh!

    2. Djilas koliko se nakrao sve ove godine mogao bi koji milion izdvojiti u humanitarne svrhe

    3. Za svu decu koja se leče u inostranstvu po osnovu ozbiljnosti ugroženosti zdravlja država obezbedjuje pare.

      1. Zaključak je dao Dositej :
        „Knjige, braco moja, knjige, a ne zvona i praporaca. „

    1. Pitanje je zašto su uopšte dobili pare iz budžeta? Crkva je odvojena od države i ne plaća joj poreze i doprinose. Popovi se vozikaju u besnim limuzinama a ovamo država daje moje pare za crkvu. Isto važi i za Er Srbiju. Država nije htela da pokrije dug od 170 miliona € JAT-u a u Er Srbiju je uložila mnogo više i na kraju će da prođe kao JAT. I opet su moje pare u pitanju.

    2. Poredjenje ti nije na mestu iz razloga sto je Hram svetinja i ruzno je na ovakav nacin komentarisati o nasoj svetinji

  2. Pojačani napor države i crkve poslednjih godina, kao i donacija Rusije i Gasproma doveli su da konačno dođemo do završetka radova na ovom veličanstvenom Hramu. Bez tvrdog zalaganja svih učesnika ne bismo videli gotov Hram još godinama.

  3. Novac je (na žalost) merilo vrednosti, uloženo je mnogo, ali takav Hram to i zaslužuje, kao i Sveti Sava

  4. Vidi se, velelepno… vrhunski mermer, jel Porcelanosa? I ja tu opremam svoje kupatilo…

  5. Usta moja falite me. Upita li koga ovaj Usnija iz Čipuljića za ovo podmazivanje masne guske, ali eto on najbolje zna, te nam osta da plačemo i dragom se Bogu molimo. Za na vek.

  6. Hrist je ovakve trgovce isterao iz hrama! Dok vladike nemilice uništavaju vredne ikonostase pod zaštitom stare po 150 godina sa kojima ko zna šta rade, ovamo od opljačkane i osiromašene države dobijaju desetine miliona evra za završetak megalomanskih projekata. Duh Svetog Save nije u veličini bogomolje već u dušama ljudskim. On bi sve sasvim sigurno drugačije radio i više ulagao u obrazovanje i napredak. U vreme blagostanja i spomenici primereni vremenu a u vreme beded i siromaštva, može sei bez njih.

  7. Svi hramovi, sve bogomolje ovoga sveta, besmislene su pred porukom države „JEDAN OBROK, MNOGO NADE, POMOZITE NARODNIM KUHINJAMA“…

  8. Cega se pametan stidi , budala se ponosi.Da se razumemo nemam nista protiv crkve i postenih vernika.Crkva ima jako dobar sistem finansiranja kome ni fbi nemoze da doaka.Sa tih 43 mil je kupljena podrska Spc.Toliko.

  9. To je novac ukraden od hiljada i hiljada radnika, kojima nisu isplaćene zarade u državnim firmama. U koji ono krug pakla idu lopovi?

  10. Ove dame i gospodu: DK ( Lutku sa naslovne strane ) i proroka AV, doživjlavam kao sezonske muhe. Vreme je naše, kao što je i DANAS.

  11. Sto da ne…sve bolnice su nam super uredjene ,sa najnovijom opremom,sve skole imaju djacke toalete ,sva deca dobijaju topli obrok i besplatne udzbenike…
    Gde bi drugo ulozili pare ,osim u hram,fontane,gondole jarbole i stadion

  12. Jedno pitanje kao laika… zašto u Srbiji nema crkava, bazilika i katedrala kao simbola kršćanstva nego “hramova” što jako asocira na poganske rimske ili grčke hramove i mnogoboštvo koji sa kršćanstvom nemaju puno veze. U ostalom i carigradska Aja Sofija je bila najveća crkva svijeta a ne “hram”!

  13. Sram da bude ovog bolesnika. On nikada nista nije uradio osim sto se gadjao mojim parama. Na konto siromasenja mene izigrava Deda Mraza i u doba i u nedoba. Da nije ovoliko bolestan mislio bih da to radi namerno da nas utera u jos vecu bedu. Ovako, bolest mu je kakvo-takvo opravdanje.
    Glasaci, mulci, gde vam je pamet?

  14. u dogledno vreme i ova crkva ce biti pretvorena u dzamiju, pravoslavnih srba sve manje a migranat sve vise. lepo i prorocki receno i i bice druga aja sofija

  15. A čemu tolike pare, zašto je važno da bude jedan od tri najveća hrama na svetu, ili najlepša, u svakom slučaju jedan od najskupljih, čemu?! Zašto se za toliko uloženih novaca ne bismo divili jednom od tri najopremljenija bolnička centra na svetu, sa najvećim brojem medicinskih stručnjaka svetskog glasa?! Zar Bog nije svuda oko nas i sve vidi i sve čuje i možemo mu se obratiti u bilo kom trenutku i na bilo kom mestu? Jeste, kažu. Kome je ova raskoš potrebna!? Narodu ne, sigurno, jer većina neće videti ovaj hram, osim na fotografijama. Dakle, opet neko pranje para, ali veliko, baš veliko („jedno od tri najveća u svetu“)…. a, dokle, bre, (ne)ljudi?

    1. Sve je to deo projekta za svođenje Srbije na Beogradski pašaluk.Dok crkve širom zemlje stare stotinu godina zarastaju u korov a narod napušta svoja vekovna ognjišta,dotle novokomponovani „državnici“ troše naše pare i pokušavaju da silom uđu u istoriju.

  16. Obzirom na stanje u nasem zdravstvu,trbalo je biti jedan od prioriteta za ulaganja.
    Za gradnju Crkvi vremena uvek ima,mereno Vekovima sto pkazuje
    Katedrala u Barceloni koja je zapoceta u 19.Veku i jos nije zavrsena.

  17. Nije pomoc vec plata za podrsku RPC,protiv Konstantinopoljskog patrijarha.Sve za pare.

  18. Infektivna klinika je preko puta,treba je pogledati.Decu ,doista nasu,lecimo porukama.Sramota

  19. Hram,jedna od najvecih gradjevina na Balkanu je simbol ljudske gluposti i pohlepe.Do danas se ne zna koliko je para potroseno na njega,koliko su se nakrali od donacija za njega i koliko ce jos da se baci para na njega.Samo 300 metara dalje od njega nalazi se Tirsova ulica,kao i klinicki centar,gde su ljudi i deca, za vreme embarga ,umirali jer nije bilo lekova,grejanja,zavoja ,gde doktori nisu primali plate,ali je zato hram gradjen punom parom.Za tu lovu koja je spucana u betoncinu,mogli su da izgrade jos tri najmodernije bolnice i deset skola……ali kome to treba?
    U Srbiji jenekada postojala izreka:“Ako imas dva sina,vrednog salji na zanat ,a lenjog u popove“!
    Poslednjih decenija ,postalo je popularno da se ide u crkvu,da se „brani“ pravoslavlje,da se nose krstace oko vrata,na retrovizoru u kolima…sto mnogi smatraju kao povratak veri,a popovi,kao povratak klijentele i kraj recesije,koja je trajala od 1945 godine.To se najbolje vidi po kolima koja su parkirana u upravnoj zgradi pored Hrama ,od kojih nijedna nisu starija od 3 godine i jeftinija od 50 000 e.

  20. Srbija je na 77.mestu u svetu na listi najboljih zemalja. Kriterijumi su kvalitet zivota ,otvotenost za poslovanje i kulturni uticaj. Odakle nam onda pameti da se takmicimo u grandioznisti hramova? Ili smo upravo zbog takve pameti na dnu te lestvice. Koliko je samo globe gradjanima postanskim markicama za hram,po 10 dinara više za svaku pošiljku u PTT,svake godine.

  21. Ja kao NEpravoslavac treba preko budžeta da finansiram tuđu bogomolju u koju neću ulaziti,a da se ne pitam o tome?!I PTT naplaćuje taksu za markicu za pisma,pa sam odustao od njenih usluga!Koliko je država Srbija uložila budžetskih para u obnovu katoličkih crkava ili džamija u Srbiji?

  22. Za te pare mogli ste da renovirate mokre čvorove bolnicama,domovima za stare,vrtićima,školoma,zadrugama 1,2,3,a i 4!

  23. Dati 43 miliona evra za crkvu u zemlji koja je već 30 g klinički mrtva (na veštačkom srcu, veštačkim plućima,….) je najbolja slika koliko je vlast udalejna od stvarnosti (realnosti). Mi 30 g ne punimo budzet Srbije u tome nam pomaže Zapad preko kredita, donacija, investicija,…, kao i naša dijaspora koja svake godine sa Zapada pošalje oko 5 milijardi evra. Ko će stvoriti budućnost Srbije? Crkva ili ljudski resursi (svih struka)? Ko će da stvori pretpostavke za postavljanje privrede na zdrave noge? Crkva ili infrastruktura države? Zajmiš pare i trošiš ih na „propagandu“ umesto da ih potrošiš da stvoriš pretpostavke za postojanje uspešne privrede koja bi punila budzet.

  24. 1. Vučić: Država je u Hram Svetog Save za tri godine uložila 43 miliona evra
    2. U obnovu i izgradnju Kliničkog centra u Nišu, koji će se prostirati na oko 45.000 kvadrata, uključujući i nabavku nove opreme, uloženo je 50 miliona evra.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.