Vučić ove nedelje u Njujorku na Generalnoj skupštini UN

Ostavite komentar


  1. Ovo zasedanje je prilika za Srbiju da iznese svoju stranu priče i da svet čuje za zverstva od strane Kurtija.

  2. Jako vazni sastanci očekuju Vucica u Njujorku. Mi jesmo mala ali ponosna I priznata zemlja u svetu.

  3. Velika je stvar što je Srbija pozvana na zasedanje generalne skupštine UN, što će imati priliku da se obrati na istoj.

  4. Vučić će u Njujorku sastanke sa predstavnicima drugih zemalja iskoristiti za jačanje i unapređenje svakog vida saradnje.

  5. Očekujemo da će predsednik Vučić prisustvovanjem na Generalnoj skupštini UN doprineti jačanju diplomatskih veza i promovisanju interesa Srbije na svetskoj sceni.

  6. Vučić će još jednom naglasiti da je Srbija posvećena miru i stabilnosti kao i očuvanju svojih državnih i nacionalnih interesa.

  7. Vučić će na zasedanju Generalne skupštine UN još jednom ukazati na probleme koje ima srpski narod na KiM i na teror koji Kurti svakodnevno sprovodi.

  8. Neće biti lako, posebno što se primenjuju dvostruki aršini kada je u pitanju teritorijalni integritet Srbije.

  9. Znacajno je prisustvo Vucica u Njujorku,21. septembra je posebno jer će se tada obratiti Generalnoj Skupštini UN.

  10. Vučićevi susreti sa visokim zvaničnicima i liderima drugih zemalja ukazuju na važnost diplomatskih odnosa i razgovora o regionalnim i globalnim pitanjima.

  11. Vučić će imati gust raspored tokom svog boravka u SAD na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.Očekuju ga brojni sastanci ,treba iskoristiti sve moguće adute kako bi pridobili podršku još više zemalja pogotovo po pitanju KiM.

  12. 21.septembra predsednik će u svom obraćanju u UN imati priliku da iznese činjenice vezane za situaciju na KIM.

  13. Mi smo bili jedni od osnivača UN, trebali bi imati posebno mesto na svakom zasedanju Skupštine UN.

  14. Poziv za učešće na zasedanju Generalne skupštine UN je još jedan od dokaza koliko je Srbija cenjena i poštovana u svetu i koliko se značaja pridaje njenom mišljenju o pojedinim veoma važnim svetskim pitanjima.

  15. Važan sastanak na kojem će naš predsenik imati priliku da obavesti svet o stvarnom i istinitim stanjem srpskog življa na KiM

  16. Mnogi sastanci i susreti pred predsednikom u Njujorku, prilika za prikaz realne situacije po pitanju KiM

  17. Teška situacija i sastanci pred predsednikom , treba većinu dvoličnih i licemernih država da ubedi o pravo stanju stvarri na KiM

  18. Nadamo se da Vucic svojim pregovarackim sposobnostima moze da doprinese da se resi situacija na KiM, da dopre do nekoga ko ima neke nadleznosti da se ta situacija iole resi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.