Vučić ove nedelje u Njujorku na Generalnoj skupštini UN 1foto EPA-EFE/Peter Foley

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće ove nedelje u Njujorku gde će učestvovati na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Tokom boravka u NJujorku, od 18. do 22. septembra Vučić će se sastati sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, predsednikom Švajcarske Alanom Berseom, predsednikom Južne Koreje Jun Sok-jolom, predsednikom Surinama Čandrikapersadom Santohijem, potpredsednikom Evropske komisije Marošem Ševčovičem, kao i drugim zvaničnicima zemalja učesnica na zasedanju Generalne skupštine UN, najavljeno je iz kabineta predsednika Srbije.

Vučić će takođe prisustvovati prijemu koji za učesnike Generalne skupštine priređuje nemački kancelar Nemačke Olaf Šolc, a planiran je i odvojen susret sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, kao i neformalni ručak za lidere Zapadnog Balkana na poziv visokog predstavnika EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepa Borela, dodaje se u saopštenju.

Predsednik Srbije obratiće se učesnicima 78. zasedanja Generalne skupštine UN u četvrtak, 21. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari