Vučić u Granadi sa Zelenskim, kaže otvoreno su razgovarali 1Foto: Printskrin/Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim na otvaranju samita Evropske političke zajednice u Granadi.

Vučić i Zelenski imali su, kako je objavio predsednik Srbije na društvenoj mreži Instagram, „kratak i otvoren razgovor sa predsednikom Zelenskim o svim važnim pitanjima“.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić se sa Zelenskim video i na prethodnom samitu Evropske političke zajednice u junu, u Moldaviji. Prema medijskim izveštajima, Vučić je prišao Zelenskom koji je stajao sa makedonskim premijerom Dimitrom Kovačevskim, predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i premijerom Luksemburga Gzavijem Betelom.

Vučić je, boraveći na samitu Evropske političke zajednice u Granadi (Španija), objavio i fotografiju sa premijerom Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim i premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i napisao da je razgovor bio „kratk, temeljan i o važnim temama za današnju Evropu“ i izrazio nadu da će taj razgovor biti važan i za Zapadni Balkan.

On je razgovarao i sa predsednikom Vlade Holandije Markom Ruteom o situaciji na Kosovu, nastavku dijaloga Beograda i Prištine i daljim koracima na evropskom putu Srbije.

O najnovijoj situaciji na Kosovu, Vučić je razgovarao i sa premijerom Luksemburga Gzavijeom Betelom i premijerom Norveške Jonasom Garom Stereom.

„Otvoren i prijateljski susret sa predsednikokm Rumunije Klausom Johanisom sa kojim sam razmenio mišljenja o situaciji u regionu, proširenju EU i bilateralnim odnosima“, napisao je Vučić uz fotografiju sa Johanisom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari