Vučić o Evroprajdu: Grozni su mi oni koji se tukući pedera pored sebe bore protiv pedera u sebi 1Foto: Printscreen/RTS

Grozni su mi oni koji se tukući pedera pored sebe bore protiv pedera u sebi, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje na konferenciji za medije održanoj nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije koji je počeo danas oko 11 sati.

„Ne cenim nikoga ko govori o Prajdu, imamo mnogo prečih briga. Odvratni su mi i oni koji bi da tuku pedere i tako se bore protiv pedera u sebi i oni koji bi da se hvališu ne misleći kakve probleme ima država Srbija“, rekao je on.

Upitan da li je otkazan Evroprajd koji bi trebalo da bude održan u septembru u Beogradu, Vučić je kazao da će javnost o tome biti obaveštena kada odluka bude doneta.

„Ne mrzim nikog, kad bude odluka bićete obavešteni“, istakao je predsednik Srbije.

Prema njegovoj oceni, priča o Evroprajdu je skretanje pažnje sa većih problema u državi.

On je naveo da ne razume ni one koji su protiv organizacije Evroprajda, i LGBT populacije u globalu, ali ni one koji po svaku cenu zagovaraju održavanje te manifestacije.

To najbolje znamo u kafani da radimo, te da se poteže to pitanje Prajda a ne priča se o struji, nafti i kako ćemo na zimu pošto od 1. novembra za nas nema ruskog gasa jer smo pod sankcijama, te da su mu odvratni i jedni i drugi jer samo gledaju sebe, rekao je on.

Kako je objasnio, obe strane prave Srbiji probleme i opterećuju državu.

Nikome nećemo dozvoliti da dira homoseksualce u ovoj zemlji, dodao je on.

Ako nam je Evroprajd najveći problem, onda smo mnogo srećni. Ne može da se okrene taj dan da ode do Kosmaja i Avale, istakao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari