Vučić i Bramerc: Razmena optužnica za ratne zločine Srbije i BiH korak ka pomirenju u regionu 1Aleksandar Vucic i Serž Bramerc u Beogradu (Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i glavnim tužiocem Mehanizma za medjunarodne krivične sudove Seržom Bramerc su danas u Beogradu ocenili da bi jedan od koraka koji bi doprineo pomirenju na Balkanu bila transparentna razmena svih optužnica za ratne zločine i informacija o istragama izmedju Bosne i Hercegovine i Srbije.

Oni su razgovarali i o saradnji Mehanizma i Srbije, regionalnoj pravosudnoj saradnji u postupcima za ratne zločine i primeni nacionalne strategije za kažnjavanje ratnih zločina, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Predsednik Vučić je ocenio da je saradnja Srbije sa kancelarijom tužioca Mehanizma za medjunarodne krivične sudove zadovoljavajuća.

Vučić je naveo da bi unapredjenje regionalne saradnje, kad je reč o optužnicama za ratne zločine, dvadeset šest godina posle rata doprinelo pomirenju u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari