Vučić i Dačić prisustvovali prijemu u ruskoj ambasadi povodom Dana Rusije 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar spoljnih poslova Ivica Daćić i drugi srpski zvaničnici prisustvovali su danas u ambasadi Rusije u Beogradu prijemu povodom Dana Rusije.

Ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko zahvalio je rukovodstvu Srbije na posvećenošču strateškom partnerstvu sa Rusijom koje „u potpunosti odgovara interesima obe zemlje“, navela je Ambasada Rusije na svojoj Fejsbuk stranici.

Bocan-Harčenko je kazao da će ciljevi specijalne vojne operacije za zaštitu Donbasa, kako Moskva naziva agresiju na Ukrajinu, biti ostvareni.

On je rekao da je Moskva odlučna da formira zaista pravedan multipolaran svetski poredak zasnovan na međunarodnim pravnim principima i Povelji UN.

Ruska abasade navela je da su prijemu pored Vučića i Daćića prisustvovali potpredsednica Skupštine Srbije Snežana Paunović, ministrka energetike Dubravka Đedović, ministarka pravde Maja Popović, predstavnici diplomatskog kora u Srbiji, sveštenstva, političkih stranaka, kao i ličnosti iz naučnih, kulturnih i umetničkih krugova i javnih organizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari