Vučić i Dodik: Stručnjaci iz RS će raditi na pisanju udžbenika iz srpskog, istorije i geografije 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav (arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik su danas u Beogradu dogovorili da stručnjaci iz Republike Srpske učestvuju u pisanju udžbenika iz srpskog jezika, istorije i geografije za teritorije Srbije i Republike Srpske.

Oni su ocenili da srpski narod u sferi politike, ekonomije, a posebno kulture i obrazovanja, mora da pruži što jedinstveniji odgovor na savremene izazove, saopšteno je iz predsedništva.

Na sastanku je dogovoreno i da Srbija intenzivira svoju podršku Republici Srpskoj, a na zahtev predsednika Dodika, Srbija će posebnu i veliku podršku pružiti opštinama Kostajnica, Kozarska Dubica, Nevesinje i Drvar koje su delom stradale u poslednjim zemljotresima.

Razgovarali su i o njihovim predstojećim posetama Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bahreinu i Turskoj, navodi se u saopštenju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

16 reagovanja na “Vučić i Dodik: Stručnjaci iz RS će raditi na pisanju udžbenika iz srpskog, istorije i geografije”

  1. Ovo treba da bude na najvisem nivou, jer nije neozbiljna stvar, ti udzbenici nam uticu na kreiranje javnog mnjenja i na buduce narastaje, samim tim se mora ozbiljno pristupiti tu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.