Vučić iz Budimpešte poručio da nije bio lak dan u Briselu, čestitao građanima Srbije praznik 1Foto: EPA-EFE/MAX SLOVENCIK

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Mađarsku iz Brisela gde je učestvovao u novoj rundi dijaloga Beograd-Priština koja je, kako je ocenio, završena neuspešno.

„Nije bio lak dan u Briselu. U teškim, gotovo nemogućim uslovima neuspešan sastanak“, izjavio je Vučić na svom Instagram profilu u poruci u kojoj je čestitao građanima Srbije sutrašnji praznik, Dan srpskog jedinstva.

U Budimpešti Vučić će učestvovati na večeri koju organizuje predsednica Mađarske Katalin Novak povodom današnjeg održavanja Petog Budimpeštanskog demografskog foruma.

On će takođe odvojeno razgovarati sa mađarskom predsednicom i premijerom Viktorom Orbanom kao i sa bugarskim premijerom Rumenom Radevom koji prisustvuje skupu. Skupu prisustvuje i italijanska premijerka Đorđa Meloni (Giorgia).

„Čekaju me razgovori bugarskim premijerom, mađarskom predsednicom, i razume se mađarskim premijerom. Večeras, kasno, se vraćam u Beograd“, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da želi u poruci građanima Srbije da čestita praznik.

„Mi sutra slavimo Dan srpskog jedinstva. Moramo da slavimo svoju zastavu, svoju crveno, plavo, belu trobojku. Moramo da slavimo naše pretke koji su nam ostavili našu otadžbinu da bismo umeli da cenimo budućnost naših potomaka zbog kojih sve radimo“, rekao je Vučić.

„Sve ono što smo prethodno uradili je samo prvo poluvreme, pred nama je drugo poluvreme velikih ekonomskih pobeda, nadam se ogromnog napretka a to možemo samo zajedno, ujedinjeni. Živela Srbija i naš narod“, rekao je Vučić u izjavi snimljenoj ispred mosta u Budimpešti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari