Vučić iz Praga: Sa Rusima smo radili po dobrim cenama, ali nismo uspeli da se dogovorimo, odluka o nafti odložena do 1. decembra 1Foto: Shutterstock/Dragan Mujan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se iz Praga. On je rekao da je razgovarao sa predstavnicima Norveške, na osnovu čijih saveta pravimo energetsku strategiju.

„Mnogo dobrih stvari se tu čulo, kojim putem će Evropa da ide. Izgradnja povezujućih transmisionih sistema, novih interkonektora, gasovoda, naftovoda, da bi mogli da se koriste energetnti iz celog sveta. U subotu ćemo pričati više o novim investicijama. Zahvalio sam se Evropljanima na podršci za izgradnju interkonektora sa Bugarskom“, kazao je on i dodao da očekuje predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva uskoro u Beogradu, kako bi se osigurali novi izvori gasa.

„Ovo što smo sa Rusima radili bilo je po dobrim cenama. Želeli smo da nastavimo, ali nismo uspeli da se dogovorimo. Želim ljudima i da objasnim šta se ovo desilo sa naftom. Juče, na tom sastanku, kada je već sve trebalo da prođe, na inicijativu Hrvatske, a podržano od strane dve zemlje, jedne baltičke, i jedne nedaleko od baltičkih zemalja, sa dnevnog reda je skinula ta tema. Hrvatski premijer je izašao sa tezom da nije fer da Srbija ima tu cenu nafte“, rekao je Vučić.

On je dodao da je odluka o nafti odložena do 1. decembra.

„Ali ne postoji racionalno objasnjenje za hrvatsku intervenciju, sem zato sto sam hteo da idem u Jasenovac“, kazao je.

Odluka o nafti je odložena do 1. decembra 

Odluka o nafti je odložena do 1. decembra, ali ne postoji racionalno objašnjenje za hrvatsku intervenciju, sem zato sto sam hteo da idem u Jasenovac, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Pragu nakon panela o energetici, ekonomskoj situaciji i klimatskim promenama u okviru Samita Evropske političke zajednice.

On je naveo da je na panelu u Pragu najvažniji zaključak da se povežu elektromreže i gasni interkonektori i nafotovdi da bi se energenti koristili iz celog sveta.

„Mnogo dobrih stvari se tu čulo, kojim putem će Evropa da ide. Izgradnja povezujućih transmisionih sistema, novih interkonektora, gasovoda, naftovoda, da bi mogli da se koriste energetnti iz celog sveta. U subotu ćemo pričati više o novim investicijama. Zahvalio sam se Evropljanima na podršci za izgradnju interkonektora sa Bugarskom“, rekao je Vučić .

On je naveo da očekuje predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva uskoro u Beogradu, kako bi se osigurali novi izvori gasa. Kako je dodao, bilo je razgovora s predstavnicima Norveške, na osnovu čijih saveta pravimo energetsku strategiju.

„Ovo što smo sa Rusima radili bilo je po dobrim cenama. Želeli smo da nastavimo, ali nismo uspeli da se dogovorimo. Želim ljudima i da objasnim šta se ovo desilo sa naftom. Juče, na tom sastanku, kada je već sve trebalo da prođe, na inicijativu Hrvatske, a podržano od strane dve zemlje, jedne baltičke, i jedne nedaleko od baltičkih zemalja, sa dnevnog reda je skinula ta tema. Hrvatski premijer je izašao sa tezom da nije fer da Srbija ima tu cenu nafte“, dodao je on.

Podsetimo, Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Češke Milošem Zemanom tokom Samita u Pragu.

Vučić je na Instagramu naveo da je sa Zemanom, na sastanku održanom tokom prvog samita Evropske političke zajednice, razgovarao i o predstojećoj poseti češkog predsednika Srbiji i dodao da joj se „unapred raduje“.

„Sa dragim i poštovanim prijateljem Milošem Zemanom razmenio sam mišljenja o geopolitičkim izazovima današnjice, pogotovo u svetlu aktuelne energetske situacije, ali i u brojnim drugim aspektima. Kao i uvek, slušao sam mudre procene iskusnog državnika i iskrenog poštovaoca naše zemlje“, napisao je Vučić.

Vučić danas u Pragu učestvuje na prvom samitu Evropske političke zajednice, nove platforme koja je okupila lidere svih evropskih država osim Rusije i Belorusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari