Vučić u obraćanju novinarima u Pragu o sankcijama EU: Hrvatska samo radila svoj posao, koji obavlja još od 1941. 1foto: Printskrinm TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na samit Evropske političke zajednice u Pragu i novinarima povodom odluke EU o ukidanju uvoza nafte Srbiji da je odluka doneta ranije, te da je Hrvatska samo radila svoj posao.

– Odluka je doneta mnogo ranije. Tražili smo da Zapadni Balkan bude izuzet i u nacrtu je trebalo tako da bude. A onda su se naše komšije pohvalile da nije došlo do derogacije – naveo je Vučić.

Kako je dodao, mi ćemo morati da se snađemo na drugi način.

– Što se tiče uvođenja sankcije, niste vi iz Hrvatske ti koji će da vode politiku Srbije. Ja sam veoma ponosan što je Srbija slobodarska zemlja i što sama donosi odluke. Čistog obraza idem, mirno i lagano ulazim i svima ću da odgovorim – rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Hrvatska je samo radila svoj posao „koji radi decenijama od 41. pa nadalje.

– Samo nek nastave. Ja ću govoriti o dubinskim, strateškim i važnim ekonomskim i poličkim odlukama u narednom periodu – rekao je Vučić.

Na pitanje novinara zašto krivi Hrvatsku, odgovorio je da je ne krivi.

Upitan može li doći do prekida pregovora sa Srbijom, jer nije uvela sankcije Rusiji, odgovorio je odrečno i zapotao se zašto bi do toga došlo.

Predstavnici medija pitali su ga zašto se svađa sa njima, budući da je Vučić, bio vidno nervozan, kazao je da se ne svađa već da najljubaznije odgovara.

– Ne svađam se ni sa kim. Samo objašnjavam na najljubazniji način. Moj odgovor će biti pristojan, odgovoran, ozbiljan i dalekosežan – rekao je Vučić.

On danas učestvuje na Samitu u Pragu na kojem će se razgovarati o inicijativi za uspostavljanje Evropske političke zajednice kao platforme za dijalog postojećih članica Evropske unije i onih država koje tome teže.

Vučić ima danas i trilateralni sastanak sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, a tema će, između ostalog biti, Kosovo i Metohija, potvrđeno je u Predsedništvu Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari