Vučić izrazio Erdoganu saučešće povodom eksplozije u Istanbulu 1Foto: EPA/ERDEM SAHIN

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća predsedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, povodom eksplozije u Istanbulu, saopšteno je večeras iz pres-službe predsedništva.

„Poštovani predsedniče, dragi prijatelju, sa uznemirenjem sam primio vest o eksploziji u kojoj su stradali nevini građani, dok ih je veliki broj povređen. I dok sa nevericom gledamo zastrašujuće slike koje su uzdrmale ne samo stanovnike mirnog i gostoljubivog Istanbula, već i ceo svet, delimo tugu sa Vašim narodom, nemi pred prizorima ove tragedije“, naveo je Vučić u telegramu a prenosi Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Vućić je izrazio uverenje da će se ovaj zločin brzo rasvetliti, kao i da će Turska i iz ove nesreće izaći još jača i ujedinjenija.

„U svoje i u ime građana Srbije, izražavam duboko saučešće porodicama poginulih, Vama lično i Vladi Republike Turske, dok povređenima želimo brz i uspešan oporavak“, navodi se u telegramu.

U današnjoj eksploziji u Istanbulu poginulo je šest osoba i da su 53 osobe povređene.

U obraćanju javnosti, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je da prva zapažanje govore da se radi o terorističkom napadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari