Vučić: Kao vrhovni komandant odbio sam zahtev stranih vojnih atašea da obiđu kasarne u Raški i Pazaru 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je postojao zahtev stranih vojnih atašea da obiđu srpske kasarne u Raški i Novom Pazaru, koji je on odbio.

„Kao vrhovni komandant odbio sam taj zahtev. Tamo mogu da uđu predstavnici nadležnih organa Republike Srbije, uz odobrenje vrhovnog komandanta. Nisam bio voljan to da dozvolim. Možda kada budemo organizovali neki slet, ali sada to nije njihov posao da gledaju šta imamo“, rekao je Vučić, prenosi Pink.

Vučić je istakao i da Kurtijeve današnje reči predstavljaju novu pretnju Srbiji, i da to pokazuje da je bio u pravu.

„Aljbin Kurti je danas rekao da očekuje da do oktobra više neće biti nevažećih tablica na Kosovu, što znači da želi sukobe i nastavak problema. Oni imaju sporazum o slobodi kretanja koji se tiče tablica, ali je to drugačije. Mi ćemo se boriti i čuvati stranu našem narodu. Ja sam vam rekao, i kada rešimo jednu stvar, onda dolazi druga, treća, četvrta. Naše je da čuvamo našu poziciju“, istakao je Vučić.

Vučić je rekao i da neće da komentariše izjave predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića i ocenio da je on svojoj zemlji zadao velike glavobolje.

„Neću da koristim argumente koje svi znaju. Meni to nije potrebno, potrebno je da budemo ujedinjeni i da probamo da branimo i ono što je nemoguće braniti, što su oni potpisivali. Oni pričaju danas da smo mi nešto potpisivali. Mi ništa nismo potpisali, ovo sutra možemo da promenimo, ali mislim da je u pitanju dobra stvar za nas. Albanci danas insistiraju na sprovođenju sporazuma iz 2011. i da se ne sprovodi Briselski sporazum. Mislim da je ljudima sve jasno i da sve razumeju“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari