Vučić komentarisao Putinovo obraćanje: Pozicija Srbije će biti dodatno otežana, ali to sam vam već najavio 1foto EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY/POOL

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom obraćanja medijima tokom svoje posete Abu Dabiju prokomentarisao i današnje obraćanje predsednika Rusije Vladimira Putina parlamentu te zemlje.

Vučić je tom prilikom rekao da je izazovan period pred nama.

– Jasno je po izjavi predsednika Putina da će on veoma žestoko nastaviti borbu u Ukrajini i da će to poziciju Srbije dodatno da oteža u političkom i vojnom smislu. Ali to sam vam najavio. Za dan, dva ili tri očekujem da vidim velike promene na ratištu i zatim u daljem političkom delovanju i sa zapadne strane prema Srbiji i drugih međunarodnih aktera – naveo je on.

https://www.danas.rs/svet/putin-pred-ruskim-parlamentom-uradili-smo-sve-sto-smo-mogli-da-resimo-ovo-na-miran-nacin-ali-oni-su-pripremali-drugaciji-scenario-uz-pomoc-zapadnih-lidera/

Vučić je najavio za večeras sastanke sa ministrom spoljnih poslova Emirata i telefonski razgovor sa španskim premijerom.

Predsednik Srbije je ukazao da je Srbija okružena NATO zemljama i da moramo sami da proizvodimo i da se borimo da kupimo, a da uvezemo ono što je dozvoljeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari