Vučić: Kurti odbio sastanak u Briselu početkom septembra da bi sproveo svoje pretnje 1Foto: Shutterstock/Fotosr52

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je ponuđeno da nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu bude održan 5. ili 6. septembra, ali da je kosovski premijer Aljbin Kurti  odbio taj datum jer „ima pametnija posla“.

Vučić je za televiziju Pink u Velikim Radincima rekao da ne očekuje lake sastanke sutra sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i američkim kongresmenom Majklom Tarnerom.

„Ponudili su mi jedan datum da idem u Brisel, ja sam pristao, ali Kurti ima pametnija posla jer on kupuje vreme za sprovođenje svojih pretnji u delo. U to sam siguran“, rekao je Vučić.

Upitao je koliko je Srba u međuvremenu uhapšeno i ranjeno, koliko je ostalo lekova u srpskim bolnicama, zatim dodao da je donet zakon o eksproprijaciji čija je primena počela, kao i da ističu Kurtijevi rokovi da Srbi napuste prostorije koje koriste.

„Namerno je rekao da neće da dođe na ovaj raniji termin da bi mogao da obavi taj prljavi posao pre nego što se zakaže taj drugi termin“, rekao je Vučić.

Naveo je da je prvi sastanak trebalo da bude 5. ili 6. septembra, a da će sledeći sastanak pokušati da zakažu sredinom meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari