Vučić: Snabdevamo Srbe na Kosovu ali neću reći kako 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandra Vučić izjavio je danas da je uspeo „dobar deo posla“, u snabdevanju Srba na Kosovu osnovnim potrebama, „bar za narednih mesec dana“, dodajući da „naravno nije moguće nekog snabdeti robom na narednih godinu dana“.

„Uspeli samo da jedan dobar deo obezbedimo, kako – ne bih o tome“, rekao je Vučić, gostujući u Dnevniku Radio televizije Srbije.

Na pitanje o rešavanju kosovskog probema, on je rekao da je to „pitanje pre svega za Srbe i Albance“.

„Da su nas ostavili na miru moguće da bismo se mi već do sada dogovorili. Ali je problem je što ni Kosovo ni pitanje bivše Jugoslavije nije nikad bilo samo pitanje naroda koji tu žive“, rekao je Vučić.

On je rekao da je suština politike koju vodi da „mi uzmemo stvari u svoje ruke“.

„Da li će Evropa da nas primi ili ne videćmo i prilikom posete Markona i to je jedan stvar., Druga je šta možemo da uradimo za sebe, Ako bismo nastupali kao blok zajednički Srbi, Albanci, Bošnjaci, Severnomakedonci, Crna Gora, ne znam ko sve, postigli bismo neuporedimo bolje rezultate i kao jednistveno tržišta imali mnogo veće ekonomske uspeh, bili bi mnogo snažniji“, rekao je Vučić.

On je, konetarišući izjave nekadašnjeg zamenika šefa CIA Stiva Majera, rekao da ponuda o razgraničenju nije na stolu.

„Za godinu dana imaćemo najveće plate u regionu zapadnog Balkana“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija za godinu dana biti zemlja sa najvećim platama u regionu Zapadnog Balkana, kao i da se o svemu dogovara sa Međunarodnim monetarnim fondom.

„Kad kažem da će plata biti veća deset odsto to znači da može da bude veća dvanaest odsto“, rekao je Vučić.

Govoreći o najavljenom investicinom ciklusu, vrednom deset milijardi evra, on je rekao da želi da Srbija bude zemlja sa „ubedljivom najvećim rastom“ u ovom delu Evrope.

„Deset milijardi evra na četiri, pet godina, možemo da pokrijemo samo rastom od pet odsto i više a da se ne zadužujemo, da nam relativna zaduženost u odnosu prema bruto domaćem proizvodu ne bude veća“, rekao je Vučić.

On je rekao da je na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić insistirao na tome da se „dve milijarde izdvoje za mlade ljudi, za mlade bračne parove“.

Prema njegovim rečima ima više načina, među kojima su tokom školovanja potrebno uvesti nove stipendije, ne samo za mlade talente, kao i da će se razgovarati sa mladima šta je to što žele.

„Ići ćemo na izgradnju stanova za mlade bračne parove. Bila je ideja trideset ići ćemo čak pedeset hiljada novih stanbenih jedinica za mlade bračne parove“, rekao Vučić.

On je naglasio da je potrebno sačuvati da što više mladih ostane u Srbiji.

„Sledeće godine neko drugi će preuzeti SNS“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da bi bar još deset godina „mogao da se bavi ovim poslom“, jer se mu se ni za toliko njegovi politički protivnici ne bi približili, ali mu to ne pada ranije i povući će se „mnogo ranije“.

On je, gostujući u jutarnjem Dnevniku Radio televizije Srbije, rekao da „ne potcenjuje nikog već govori o razultatima“.

„Što se tiče mog sklanjanja nema sumnje da će sledeće godine neko drugi preuzeti Srpsku naprednu stranku“, rekao je Vučić.

Na pitanje da li to znači da se neće kandidovati na skupštini stranke, on je odgovorio da je „to više puta rekao, nije to neka novost ni tajna“.

Kako je naveo, „mora čovek da zna kada je vreme da dođe do određenih promena i da zna kada je vreme da sebe na poistoveti sa državom i da pomisli da je to samo za njega“.

Na pitanje šta će značiti njegovo povlačenje sa mesta lidera stranke za stranku, s obzirom na rejting koji joj on donosi, Vučić je rekao da će zato pomoći SNS.

„Mislim da je to najbolja politička stranka, pokušaću da pomognem da pobedi na parlamentarnim izborima“, rekao je Vučić.

Vučić: Makron dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će tokom posete francuski predsednik Emauel Makron biti u Srbiji dva dana i neće ići dalje u region, što govori o velikoj pažnji koju ukazuje našoj zemlji.

„Značaj posete je ogroman, razgovaraćemo o ekonomskim, političkim temama, evropskom putu Srbiji i svakako o Kosovu“, rekao je Vučić u jutarnjem Dnevniku Radio televizije Srbije.

Prema rečima Vučića, njegov i tim Markona „već razmenjuju infornacije“

On je naglasio da je Markon, jedan od dva najvažnija lidera Evrope, „jedan od lidera koji pripada budućnosti i čija uloga će još rasti“.

Dnevni list Politika objavio je da je poseta Makrona Beogradu planirana za 15. i 16. juli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari